COVID-19


Viime kevään myötä olemme kehittäneet ja monipuolistaneet opetuskulttuuriamme ja olemme varautuneet tanssinopetuksessa hybridiopetukseen. Ensisijaisesti tanssimme normaaliin tapaan tanssisaleissa lähiopetuksessa, mutta mikäli rajoitukset tiukentuvat, siirrymme etäopetukseen osittain tai kokonaan. Tällöin opetuksen sisällössä ja toistoissa pyritään pitäytymään niissä määrin, kun se etäopetuksessa on mahdollista. Myös esim. terveen opettajan ollessa karanteenissa, hän voi pitää tanssitunnit etäopetuksena esim. ZOOMin välityksellä. Toimintamme perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta ja saamme hallitukselta samat määräykset ja ohjeet, kuin koulujen perusopetus.

Haluamme viestiä koteihin, mistä tanssitunnit koostuu, olivat ne sitten etänä tai lähiopetuksena!

Tanssitunnit rakentuvat aina lajikohtaisesti, mutta pääpiirteittäin tunneilla on hyvin samankaltainen rakenne. Tunnin sisälle kuuluu mm. lämmittelyjä, tekniikka-harjoitteita, tilassa ja salin poikki liikkuvia harjoitteita, improvisaatiota, ilmaisua, sekä tuntikoreografioiden työstämistä.

Tanssitaitojen kehittymisen kannalta tärkeää on toisto, sekä jatkumo. Jokaiselle tanssitunnille ei suunnitella aina täysin uutta materiaalia, vaan materiaaleja ja harjoitteita työstetään pitkällä aikavälillä, pieniä uusia harjoitteita mukaan lisäten. Opetuksessa ikä ja taso huomioiden opetellaan myös tanssin termejä, historiaa, lajin kulttuuria sekä kehonhuollon harjoitteita.

Opettaja antaa tunnilla ohjeiden ja materiaalin lisäksi myös palautetta, sekä seuraa oppilaiden liikeratojen turvallisuutta. Tehtävänämme on tukea oppilaan kehitystä mahdollisimman monesta tulokulmasta, sekä luoda avoin vuoropuhelu oppimisen ja opetuksen välille. Näin ollen taitojen oppiminen on eheä kokonaisuus, joka mahdollistaa tasolta toiselle etenemisen!

Tanssitunneilla meille on myös tärkeää yhteisöllisyys ja hyvä meininki! Tuntitilanne on sosiaalinen tapahtuma, jossa harjoitellaan teknisten taitojen lisäksi ryhmätyöskentelytaitoja, sekä esiintymistä.

Meidän ammattitaitoiset opettajat varmistavat, että tunneille tultaessa jokaisella oppilaalla on turvallinen tunne kokeilla, yrittää, onnistua ja epäonnistuakin. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita, emmekä hyväksy syrjintää missään muodossa. Tehtävämme on sytyttää oppilaissa tanssin riemukas kipinä, joka voi halutessaan roihahtaa jopa ammatin liekiksi!

 

 

TURVALLISUUSOHJEET

Tunnille tulo

Tule tunnille vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi tai sinulla on flunssan oireita, kuten yskää tai nuhaa, ethän tule tunnille. Myös me saavumme opettamaan vain täysin terveenä. Huomioidaan muut ja pidetään yllä myötämielinen ilmapiiri. 

 

Noudatathan ohjeita mahdollisesta karanteenista. Karanteenin aikana ei voi tulla tanssikoulun tiloihin.

 

Käsien pesu

Pese kätesi huolellisesti saippualla ennen tuntia ja tunnin jälkeen. Salien edustoilta ja saleista löytyy käsidesiä. Muista noudattaa hyvää hygieniaa yskiessä ja aivastaessa!

 

Kontaktit

Kaikki lähikontaktit pyritään minimoimaan, mutta huomaathan, että toiminnan luonteesta johtuen varsinkaan pienten lasten tunneilla kontakteista ei voida täysin välttyä.


Tunneilla hyödynnetään tilan neliöt ja tanssitaan mahdollisimman väljästi. Tarvittaessa harjoituksia tehdään pienemmissä ryhmissä muun ryhmän odottaessa väljästi sivussa.

 

Liikkuminen tiloissa

Pukutiloissa ja käytävillä on tuntien vaihdon yhteydessä vilskettä. Tanssikoululle tullaan vasta juuri ennen oman tunnin alkua (max. 10 min ennen), eikä tunnin päätyttyä jäädä oleilemaan tanssikoululle.

 

Vältetään ylimääristen henkilöiden tuomista tanssikoulun tiloihin. Oppilaan voi saattaa ulko-ovelle, mutta vain oppilaat tulevat sisään tanssikoulun tiloihin. Pienten lasten vanhemmat voivat toimia oman lapsen hyvinvoinnin mukaan. Huoltajilla tulee olla maskit saapuessaan tanssikoulun tiloihin. Suosittelemme yli 15-vuotiaille kasvomaskin käyttöä tanssitunneilla.

 

Toivomme, että oppilaat olisivat jo tunnille tullessaan pukeutuneet tanssivaatteisiin, tällöin vältämme tungosta pukuhuoneissa.

 

Siisteys

Tanssikoulun tilat siivotaan päivittäin ja saleissa on päällä maksimaalinen ilmanvaihto. Käytämme vain sellaisia opetusvälineitä, jotka voidaan desinfioida käytön jälkeen.

 

Pyrimme pitämään kaikkia mahdollisia ovia auki, näin sinun ei tarvitse kosketella useita eri pintoja tunnille tullessasi.

 

Voit auttaa siisteydessä kantamalla oman kortesi kekoon. Ota tanssisaliin vain arvotavarat. Ulkovaatteet tulee jättää kokonaan pukuhuoneeseen! Oppilaalla tulee olla oma juomapullo, eikä kaverin juomapulloja lainailla. Suosittelemme myös oppilaita nimeämään omat juomapullot.

 

Muuta

Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita taiteen perusopetuksen turvalliseksi järjestämiseksi. Mikäli epidemiatilanne sitä edellyttää, siirrymme lähiopetuksesta etäopetukseen kokonaan tai osittain.

 

Päivitämme turvallisuusohjeitamme tarpeen vaatiessa.

 

 

Lopuksi vielä korvausohjeet:

 

Mikäli et pääse omalle tanssitunnille, voit korvata menetetyn tanssitunnin millä tahansa muulla saman ikäryhmän ja tason tunneilla. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua, eikä korvaamisesta tarvitse erikseen ilmoittaa. Tunnille tullessasi, kerro opettajalle nimesi ja mitä tuntia olet korvaamassa.

Voit myös korvata tanssitunteja ennakkoon. Emme hyvitä poissaoloja rahassa.

 

 

Haluamme toivottaa inspiroivaa syyskautta!

Yhteystiedot / Kontaktuppgifter

 


TAIDETEHDAS / KONSTFABRIKEN

Toimisto + Salit 1 & 2 / Kansli + danssal 1 & 2
Läntinen Aleksanterinkatu 1 B. / Västra Alexandersgatan 1 B

puh./tel. 040 539 8800 (arkisin klo 10-16/vardagar kl. 10-16)

sähköposti/e-post: toimisto@taidetehtaantanssikoulu.fi

Laskutukseen ja peruutuksiin liittyvissä asioissa /

I ärenden gällande fakturering och annullering:

laskutus@taidetehtaantanssikoulu.fi

Sali 1 ja Sali 2, Taidetehdas
Läntinen Aleksanterinkatu 1 B, Porvoo

Danssal 1 och 2, Konstfabriken
Västra Alexandersgatan 1 B, Borgå

"Kuuris"
Lukiokatu 5-7 B3 (entinen kuurojen koulu) ”Kuuris”

Gymnasiegatan 5-7 B 3 (f.d. dövskolan)

Zentra
Mannerheiminkatu 20

Zentra

Mannerheimgatan 20

© 2023 by Digital Marketing. Proudly created with Wix.com