Ajankohtaista:

Tervetuloa tanssikaudelle 2020-21

 

Taidetehtaan Tanssikoulu aloittaa nyt 14. toimintakautensa. Tanssikoulumme tarjoaa tanssin taiteen perusopetusta, jonka opetussuunnitelmaa määrittävät lait ja asetukset. Taiteen perusopetus ei ole osa koulujen perusopetusta vaan sen tavoitteena on tarjota oppilaalle valmiuksia itseilmaisuun, tasolta toiselle etenevään opetukseen ja valmiudet aina ammattiin tähtääviin oppilaitoksiin saakka.

Taidetehtaan Tanssikoululla työskentelee hieno kokoonpano eri tanssilajien ammattilaisia. Tanssikoulussamme kaikki tanssilajit ovat tasa-arvoisessa asemassa. Lajeja löytyykin laaja kattaus taidetansseista katutanssilajeihin. Myös harrastajiemme eri ikä- ja tasoryhmät on hyvin huomioitu lukujärjestyksessämme. Toimistomme auttaa mielellään oikean lajin löytämisessä ja kaikissa muissakin harrastamiseen vaikuttavissa asioissa. Älkää siis epäröikö ottaa yhteyttä.

Opettajat ovat malttamattomina odottaneet tapaavansa sekä vanhat että uudet oppilaansa. Paljon on tehty ennakkotyötä ja suunniteltu uusia tanssisarjoja sekä harjoitteita. Tunnit etenevät pääsääntöisesti ryhmän keskitason mukaan, kuitenkin niin että edistyneimpiä harrastajiamme haastetaan vuosi vuodelta enemmän, jotta valmiudet ammattiin tähtääviin oppilaitoksiin vahvistuvat. Ensimmäisillä tunneilla voivat jalat olla sekaisin ja hiki puskea iholle, mutta ei hätää, kyllä se siitä. Muista vain hengittää.

Tämän kauden tärkeimpiä asioita tanssin ilon lisäksi ovat hygienia, terveys ja ennaltaehkäisevät toimintamallit. Tanssikoulu seuraa jatkuvasti Covid-19 kehitystä, tiedotusta ja valtion antamia ohjeita. Ja tarpeen tullen toimii määräysten mukaan ja tiedottaa niistä välittömästi myös oppilaansa ja kotijoukot. Toivotaan että kausi saadaan tanssia ilman suurempia rajoitteita.

Toivomme tarkkuutta myös oppilailta ja vanhemmilta. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Sairastumiseen viittaavien oireiden kanssa ei pidä tulla tunnille tai jos epäilee altistuneensa covid-19 virukselle.

Tunnille tullessa ja kotiin lähtiessä pestään kädet saippualla.  Pukuhuoneissamme ja wc-tiloissa ja saleissamme on lisäksi käsidesiä. Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

Oppilaan voi saattaa ovelle, mutta vain oppilaat tulevat sisään tanssikoulun tiloihin. Pois lukien pienten lasten vanhemmat.  Tanssikoulun tiloissa tulee välttää suoria kontakteja eli muihin koskemista ja aivan toisen lähellä olemista.

Kaikesta huolimatta ILO ja YHTEISÖLLISYYS jatkukoon!

 

 

Rehtorin ajatuksia tanssista

Tanssin iloa ei voi selittää, se pitää kokea! Tanssi on ihanaa, tanssi herkistää, tanssin avulla voi ilmaista, tanssi naurattaa, joskus jopa itkettää, tanssissa voi ylittää itsensä, olla rohkea, saada ystäviä, tuntea olevansa osa ryhmää. Tanssin avulla voi saavuttaa flow-tilan.

Tanssi on opettanut jalkapohjien merkityksen; juurrutan, hyppään, laskeudun, pehmennän, liu’un ja tunnustelen. Tanssin avulla olen päässyt lähemmäksi lentämisen tunnetta, kun kasvot halkovat ilmaa, sormien välitkin oppivat tuntemaan ja ulottautuvat minusta pidemmälle kuin tiesin yltäväni.

Selkä ei olekaan enää vain selkä. Selkä on osa kättä, jalkaa, päätä… kineettinen ketju. Mikä on liikelaatu? Se ei olekaan laadukasta liikettä vaan tapa tutkia ja värittää tanssin kaikki hienovaraiset sävyt eri laatuja sekoittaen; aika, tila, voima, virtaus. Tanssijoiden välinen lataus, joskus tunnetila, joskus jotain selittämätöntä; liikkeen, ajoituksen, tilan, hengityksen luomaa magiaa. Tanssi on minulle taikuutta. Taion erilaisia maailmoita, mitä milloinkin.

Tälle kaudelle haluan taikoa vapautta, virtaavuutta, pyörähdyksiä, iloa, yhteisöllisyyttä, fantasiaa, paljon värejä, hykerryttävää naurua ja jopa läheisyyttä.

 

Toivon että Taidetehtaan Tanssikoulu tarjoaa sinulle unohtumattoman matkan tanssien.

 

Tanssi on ihanaa.

rehtori Hanne Kauppinen

Kauden avajaisviikko 3.8.-8.8.2020

Tule tanssimaan ilmaisille kesätunneille! Tunneille voi tulla kuka tahansa tanssista kiinnostunut. Viikko huipentuu kauden avajaisiin lauantaian 8.8. klo 12-15.00, jolloin Taidetehtaan saleissa on luvassa ohjelmaa koko perheelle!

 

Katso alta viikon tanssitunnit ja tule tutustumaan tulevan kauden opettajiin mahdollisesti ihastumaan sinulle uuteen tanssilajiin!

 

Viikon aikana voit osallistua useammalle kuin yhdelle tunnille. Muistathan ilmoittutua tunneille etukäteen kotisivujemme kautta!

Sali 1. Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1B

Sali 2. Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1B

Kuuris, Lukiokatu 5-7B

TIEDOTE 16.3.2020

Seuraten Suomen hallituksen ohjetta rajoittaa harrastustoimintaa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on Taidetehtaan Tanssikoulu monien muiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten lailla päättänyt siirtyä etäopetukseen maanantaista 16.3. alkaen. Etäopetuksella jatkamme, kunnes tilanteeseen tulee muutos. Muutoksista ilmoitamme heti.  Meillä on Suomessa poikkeustilanne ja tilanne vaatii nyt poikkeusjärjestelyitä. Etäopetusta on suositellut tilanteeseen Suomen tanssioppilaitosten liitto (STOPP), kuin myös kaupunkimme kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajamme Merja Kukkonen. Etäopetuksella turvaamme tanssin taiteen perusopetuksen jatkuvuuden ja oppilaiden opintojen kertymisen suunnitelmien mukaiseen tahtiin.

Oppilaille ja kotijoukoille on lähtenyt tänään kattavampi tiedote ja opetusmateriaaleja on alettu jo lähettämään sähköposteihin. Mikäli viesti ei tule perille tai haluat opetusmateriaalin johonkin toiseen sähköpostiosoitteeseen, niin olethan yhteydessä toimistoon: toimisto@taidetehtaantanssikoulu.fi  

Taidetehtaan Tanssikoululle ei ole kantautunut tietoa yhdestäkään koronatartunnan saaneesta. Ilmoitattehan välittömästi, mikäli tartuntoja todetaan.

 

Aurinkoista ja tanssiniloista kevättä kaikille, kaikesta huolimatta

toivottaa koko Taidetehtaan Tanssikoulun Super-Tiimi!

Päivitys 13.3. klo. 15.30

TIEDOTE

 

Hyvä Taidetehtaan Tanssikoulun oppilas/ vanhempi,

Hallituksen eilen antaman koronavirusta koskevan ohjeistuksen johdosta Taidetehtaan Tanssikoulun tanssitunnit on peruttu pe 13.3. klo 15.00 – su 15.3.2020. Taidetehtaan Tanssikoulu odottaa edelleen Porvoon kaupungin ja viranomaisten toimintaohjeita koskien taiteen perusopetuksen toimijoita sekä Suomen tanssioppilaitosten liiton lausuntoa. Molemmat tahot ovat kokoustaneet tänään 13.3., mutta vielä klo. 14:00 ei ole tietoa toiminnan järjestäjille saapunut. Tanssikoulu seuraa aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja tiedottaa teitä jatkosta maanantaina. Tiedossamme ei ole, että tanssikoululla olisi todettu tartuntoja.

Hallitus suositteli myös, että yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Asennoidumme toimimaan hallituksen ohjeiden mukaan, kunnes toisin ohjeistetaan viranomaisten toimesta, mutta varaudumme siihen että näytökset joudutaan tältä keväältä perumaan.

Olemme yhteydessä teihin peruutettujen tuntien korvaamisesta ja tuntiperuutusten mahdollisesta jatkumisesta. Vältättehän turhia yhteydenottoja oppilastoimistoon, jotta saamme työrauhan selvittää tilannetta ja tehdä tarvittavia päätöksiä sekä tiedotusta.

 

rehtori Hanne Kauppinen, Taidetehtaan Tanssikoulu

 

INFORMATION

 

Bästa elev/ förälder vid Konstfabrikens Dansskola,

På grund av de anvisningar som regeringen igår gav angående koronaviruset är Konstfabrikens dansskolas lektioner inställda fre 13.3. kl. 15 - sö 15.3.2020. Konstfabrikens Dansskola väntar ännu på direktiv av Borgå stad och myndigheter när det gäller grundläggande konstundervisning. Vi väntar även på Finlands dansutbildningsförbunds (Suomen tanssioppilaitosten liitto) utlåtande. De båda parterna håller möte idag 13.3., men ännu kl.14.00 har ingen information getts till verksamhetens aktörer. Dansskolan följer aktivt med situationen och informerar om fortsättningen på måndag. Enligt den information vi har, har inga smittor påvisats i dansskolan.

Regeringen rekommenderade även inställning av evenemang som engagerar mer än 500 personer, t.o.m. slutet av maj. Vi agerar enligt regeringens beslut, och ifall inte myndigheterna går ut med andra anvisningar, är vi beredda på att behöva avboka vårens föreställningar.

Vi är i kontakt med er angående ersättning av inställda lektioner och angående eventuell fortsatt inställning av lektioner. Vi önskar att ni undviker att ta kontakt i onödan med kansliet, vi behöver få arbetsro att utreda situationen och göra nödvändiga beslut samt gå ut med information.

 

rektor Hanne Kauppinen, Konstfabrikens Dansskola

 

All classes are cancelled Fri 13.3. at 15.00 – Sun 15.3.2020. Taidetehtaan Tanssikoulu will inform students later about classes.

​​

ivitys 13.3. klo 10:45

Tänään perjantaina 13.3. tulemme tiedottamaan sähköpostitse jokaisen oppilaan/ kotijoukot, miten toiminta ja tiedotus jatkuu loppu kevään osalta. Odotamme Suomen tanssioppilaitosten liiton kantaa ja toimintamalleja sekä kaupungin ohjeistusta koskien taiteen perusopetuksen oppilaitoksia. Tilanne muuttuu jatkuvasti ja tänään iltapäivällä voi tulla nopealla aikataululla muutoksia. Vältäthän turhia yhteydenottoja oppilastoimistoon, jotta saamme työrauhan selvittää tilannetta ja tehdä tarvittavia päätöksiä sekä tiedotusta.

 

 

Suomessa ajankohtaisia ovat nyt kevättalveen ajoittuva influenssaepidemia, flunssakausi sekä Kiinassa alkuvuonna käynnistynyt uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia.

Käsienpesu ja oikeanlainen yskiminen on paras tapa suojautua koronalta ja muilta viruksilta. Yleiset käsi- ja yskimishygieniaohjeet koskevat kaikkia liikkeellä olevia viruksia ja niiden ehkäisyä. Tanssitunnille ei pidä tulla, jos on syytä epäillä, että on sairaana.

Taidetehtaan Tanssikoulussa olemme kiinnittäneet erityistä huomioita tanssisalien siivoukseen ja mm. balettitankojen puhdistukseen sekä lisänneet THL'n käsienpesuohjeet vesipisteisiin ja käsidesiä on ollut tarjolla ympäri vuoden. 

Tiedot koronaviruksesta, sen leviämisestä ja kansainvälisistä ohjeista päivittyvät säännöllisesti Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen sivuille. Seuraamme tarkasti tilanteen kehittymistä. Tanssikoulu tiedottaa oppilaita mahdollisista karanteenitoimenpiteistä tai muista ilmenevistä seikoista. 

 

Omat koreografiat -ilta

La 7.3. oppilailla on mahdollisuus esittää omia koreografioitaan. Koreografia voi olla soolo, duo tai ryhmäkoreografia. Esityksen kesto 1-4min. Ilmoita esityksesi mukaan 24.2. mennessä. Ilmoittautu sähköpostilla osoitteeseen toimisto@taidetehtaantanssikoulu.fi. Kerro sähköpostissa esityksen nimi ja tanssijat. Liitä myös esiintymismusiikki mp3/4a- tiedostona ilmoittautumisviestiin. Otsikoi sähköposti nimellä "Oma koreografia".

Pidämme yhteistapaamisia ti 11.2. ja ti 25.2. klo 17.30-18.30 salissa 2. Tapaamiseen voi osallistua, vaikkei valmistaisikaan esitystä katselmusiltaan. Tunnilla saat apuja oman koreografian tekemiseen.

Lauanaina  7.3. Jokkarilla (Jokikatu 7)

kenraaliharjoitukset klo 16.30-18.00

Katselmus alkaa klo 18.00

Tapahtuma on esiintyjille sekä yleisölle ilmainen!

Play it, Feel it la 17.11. @Zentra PORVOO

Play it, Feel it katutanssitapahtuma keräsi nuorisotila Zentraan suuren joukon tanssikoulumme taitavia oppilaita kilpailemaan pareittain Street ja Break -sarjoissa.

Tapahtuman aikana nähtiin myös paljon yhteistä jamittelua, aikuisten huikea Showcase esitys sekä kilapilun tuomareiden soolot.

Suuret kiitosket tapahtuman sponsoreille, Varuboden Osla, Cargo Connexion, Biorex Porvoo sekä Porvoon nuorisopalvelut!

 

Kiitos myös tapahtuman DJ:lle Mercy-1, Jundelle, opeille sekä huikealle yleisölle ja kaikille kilpailuun osallistuneille!

Lisää kuvia sekä viedomateriaalia (esim. tuomareiden soolot) löytyy Taidetehtaan Tanssikoulun Facebook sivuilta.

Kauden avajaiset lauantaina  11.8. klo 12-15!

Perinteiset kauden avajaiset järjestetään lauantaina 11.8. Taidetehtaalla. Tervetuloa mukaan tanssimaan ja skabailemaan sekä nauttimaan  tanssikoulun meiningistä!

Päivän aikana voit mm. tutustua lajeihin ilmaisilla kokeilutunneilla tai haastaa kaverisi sumopainiin. Mukana menossa on ennestään tuttuja sekä myös uusia opettajiamme. Perheen pienimmille löytyy temppurata ja paikat on koristeltu tuttuun tapaan tanssikoulun värikkäillä ilmapalloilla.

Päivän ohjelma:

12-12.30 Show noin 6-9v.

12.45-13.15 hiphop kaikille yli 9v.

14-15 Latino Mix aikuisille

koko avajaisten ajan 12-15 ringittelyä ja hyvää meninkiä! 

Taidetehtaan Tanssikoulu aloittaa toiminnan Askolassa! Jee!

Tanssikoulu tarjoaa tanssinopetusta maanantaisin 3.9. alkaen Askolan koulun jumppasalissa.

Sen kunniaksi tarjoamme ilmaisia kokeilutunteja maanantaina 3.9., joille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

 

Maanantaisin Askolan koulun jumppasalissa:

  • klo 15.30-16.30 Show / Hiphop 10-12v.

  • klo 16.30-17.30 Show / Hiphop 7-9v.

  • klo 17.30-18.15 Lasten Hip&Hop 4-6v.

  • klo 18.15-19.15 Aikuisten Show

 

Ilmoittautumiset ryhmiin:ilmoittautumiset

Askolan sali, Linnankoskentie 49, 07510 Vakkola

KUVIA

TAIDETEHTAAN TANSSIKOULUN

KEVÄTNÄYTÖKSESTÄ 2017

'100 lasissa':

TANSSIN PÄIVÄ 29.4.2016

 

* Koko koulu tanssii - tanssin päivän tanssitukset

 

* Tanssin päivän

- Tapahtumapaikkana Porvoon Lundi, vanha Seppälän tila, jossa 29.4. klo. 15-16 opetetaan Taidetehtaan Tanssikoulun tekemä Tanssin päivän koreografia kaikille halukkaille. Luvassa myös ilmapalloja ja tanssiesityksiä.

 

* Geo Dancing

- tanssivideoiden perusteella suunnistus Porvoon alueella. Suunnistus alkaa 29.4. klo. 16.00, jolloin paikoista, joissa tanssivideot on kuvattu, löytyy tanssiaiheisia palkintoja ensimmäiselle rastin löytäjälle.

 

Tanssivideot löydät tältä sivulta sekä facebook ryhmästämme.

 

TIEDOTE 17.9.2020


Ihanaa, miten olemme saaneet potkaistua tanssikauden näin upeasti käyntiin!

Viime kevään myötä olemme kehittäneet ja monipuolistaneet opetuskulttuuriamme ja olemme varautuneet tanssinopetuksessa hybridiopetukseen. Ensisijaisesti tanssimme normaaliin tapaan tanssisaleissa lähiopetuksessa, mutta mikäli rajoitukset tiukentuvat, siirrymme etäopetukseen osittain tai kokonaan. Tällöin opetuksen sisällössä ja toistoissa pyritään pitäytymään niissä määrin, kun se etäopetuksessa on mahdollista. Myös esim. terveen opettajan ollessa karanteenissa, hän voi pitää tanssitunnit etäopetuksena esim. ZOOMin välityksellä. Toimintamme perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta ja saamme hallitukselta samat määräykset ja ohjeet, kuin koulujen perusopetus.

Haluamme viestiä koteihin tämän kirjeen muodossa, mistä tanssitunnit koostuu, olivat ne sitten etänä tai lähiopetuksena!

Tanssitunnit rakentuvat aina lajikohtaisesti, mutta pääpiirteittäin tunneilla on hyvin samankaltainen rakenne. Tunnin sisälle kuuluu mm. lämmittelyjä, tekniikka-harjoitteita, tilassa ja salin poikki liikkuvia harjoitteita, improvisaatiota, ilmaisua, sekä tuntikoreografioiden työstämistä.

Tanssitaitojen kehittymisen kannalta tärkeää on toisto, sekä jatkumo. Jokaiselle tanssitunnille ei suunnitella aina täysin uutta materiaalia, vaan materiaaleja ja harjoitteita työstetään pitkällä aikavälillä, pieniä uusia harjoitteita mukaan lisäten. Opetuksessa ikä ja taso huomioiden opetellaan myös tanssin termejä, historiaa, lajin kulttuuria sekä kehonhuollon harjoitteita.

Opettaja antaa tunnilla ohjeiden ja materiaalin lisäksi myös palautetta, sekä seuraa oppilaiden liikeratojen turvallisuutta. Tehtävänämme on tukea oppilaan kehitystä mahdollisimman monesta tulokulmasta, sekä luoda avoin vuoropuhelu oppimisen ja opetuksen välille. Näin ollen taitojen oppiminen on eheä kokonaisuus, joka mahdollistaa tasolta toiselle etenemisen!

Tanssitunneilla meille on myös tärkeää yhteisöllisyys ja hyvä meininki! Tuntitilanne on sosiaalinen tapahtuma, jossa harjoitellaan teknisten taitojen lisäksi ryhmätyöskentelytaitoja, sekä esiintymistä.

Meidän ammattitaitoiset opettajat varmistavat, että tunneille tultaessa jokaisella oppilaalla on turvallinen tunne kokeilla, yrittää, onnistua ja epäonnistuakin. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita, emmekä hyväksy syrjintää missään muodossa. Tehtävämme on sytyttää oppilaissa tanssin riemukas kipinä, joka voi halutessaan roihahtaa jopa ammatin liekiksi!

 

Haluamme toivottaa inspiroivaa syyskautta!

 

Tanssiterveisin,

Tanssikoulun väki

Yhteystiedot / Kontaktuppgifter

 


TAIDETEHDAS / KONSTFABRIKEN

Toimisto + Salit 1 & 2 / Kansli + danssal 1 & 2
Läntinen Aleksanterinkatu 1 B. / Västra Alexandersgatan 1 B

puh./tel. 040 539 8800 (arkisin klo 10-16/vardagar kl. 10-16)

sähköposti/e-post: toimisto@taidetehtaantanssikoulu.fi

Laskutukseen ja peruutuksiin liittyvissä asioissa /

I ärenden gällande fakturering och annullering:

laskutus@taidetehtaantanssikoulu.fi

Sali 1 ja Sali 2, Taidetehdas
Läntinen Aleksanterinkatu 1 B, Porvoo

Danssal 1 och 2, Konstfabriken
Västra Alexandersgatan 1 B, Borgå

"Kuuris"
Lukiokatu 5-7 B3 (entinen kuurojen koulu) ”Kuuris”

Gymnasiegatan 5-7 B 3 (f.d. dövskolan)

Zentra
Mannerheiminkatu 20

Zentra

Mannerheimgatan 20

© 2023 by Digital Marketing. Proudly created with Wix.com