top of page

Historiaa ja kaaoksen hallintaa

Taidetehtaan Tanssikoulun on perustanut tanssitaiteen maisteri Hanne Kauppinen, vuonna 2007. Taidetehtaan Tanssikoulu aloitti toimintansa Porvoon talolla tammikuussa 2007, jossa Carita Hoyerin StreetDanceWorld lopetti. Heti ensimmäisenä syksynä Taidetehtaan Tanssikoulu muutti Taidetehtaalle, jossa käytössä oli kaksi karua ja raffia tanssisalia. Tanssikoulun oppilasmäärä kasvoi räjähdysmäisesti.

 

Taidetehtaan Tanssikoulu joutui muuttamaan pois Taidetehtaalta mittavan remontin alta vuonna 2009, jolloin toiminta siirtyi väliaikaisiin tiloihin Raatihuoneenkadulle. Vuonna 2010 tanssikoulun toiminta laajeni kolmannella salilla, Jokikatu 7:ään. Vuonna 2012 Taidetehtaan remontti valmistui niin, että Taidetehtaan Tanssikoulu pääsi muuttamaan Raatihuoneenkadun kaksi salia takaisin Taidetehtaalle, johon toiminta on kotiutunut ja jossa myös toimisto sijaitsee.

 

Syksyllä 2014 Taidetehtaan Tanssikoulu otti haltuunsa neljännen salin "Kuuriksen", joka on Ruusupuiston laidalla sijaitsevan, vanhan kuurojen koulun jumppasali.

Kesällä 2015 Taidetehdas joutui jälleen mittavan remontin alle ja Taidetehtaan Tanssikoulu väistyi puoleksi vuodeksi Linnankoskenkadulle. 2016 vuodenvaihde aloitettiin taas Taidetehtaalla.

Tanssikoulun lyhyt historia on edennyt erilaisten tilahaasteiden ja muuttojen siivittämänä. Vuosi vuodelta lajit, tunnit, ikäryhmät, opettajat, oppilasmäärät ym. ovat kuitenkin kasvaneet ja toiminta on kehittynyt. Tanssikoulun alusta asti on opetusta järjestetty useissa eri lajeissa katutanssista taidetanssiin. Tällä hetkellä viikoittaisia kävijöitä Taidetehtaan Tanssikoululla on noin 950 oppilasta. Kauden 2016-17 aikana harrastajia oli yhteensä yli 1200 oppilasta. Taidetehtaan Tanssikoulu osallistuu vuosittain lukuisiin tapahtumiin ja järjestää myös itse useita pieniä ja suuria tanssitapahtumia.

Taidetehtaan Tanssikoulussa on osaava henkilökunta. Suurimmalla osalla opettajista on tanssista joko yksi tai useampi tutkinto tai kokemuksella ja reissaamalla hankittu tietotaito. Joukkomme on tanssitaiteelle antautuneita taidekasvattajia ja taiteilijoita. Opettajia kaudesta riippuen on noin 14-18. Hanne Kauppinen toimii tanssikoulun opettajana, rehtorina ja taiteellisena suunnan näyttäjänä.  Toimistossamme työskentelee jatkuvasti 2-4 henkilöä. 

Taidetehtaan Tanssikoulun vahvuus on ehdottomasti ammattitaitoiset ja taiteellisesti lahjakkaat opettajat, jotka luovat vuosi vuodelta tanssinharrastajien ja ammattitaitoisten valo- ja ääniteknikoiden kanssa upeampia ja upeampia oppilasnäytöksiä. Meillä on hyvä tiimi ja hyvä meininki! Taidetehtaan Tanssikoulu painottaa opetuksessaan taiteiden vuorovaikutusta ja "taide kasvattaa" lapsia ja nuoria intoutumaan tanssista aina ammattiin saakka.

Arvot

 

- Kaikki ovat samanarvoisia.

 

- Meillä ei suvaita kiusaamista. Kiusaamiseen puutumme aina ja heti.

 

- Jokainen yksilö tulee huomioida jokaisella tunnilla.

 

- Jokaisella yksilöllä on omat vahvuudet.

 

- Autamme oppilaitamme ymmärtämään esittävän taiteen eri osa-alueita ja eri taiteen lajeja sekä hahmottamaan niiden tärkeyden teoksen kokonaisuudessa. Visuaalisuus.

 

- TAIDE ja TANSSI on arvostettavaa. Se voi olla oikea työ.

 

MOTTOMME:

Ilo, luovuus & hulluus!

bottom of page