Lärare & personal under terminen 2020-2021:

Rektor och lärare: Hanne Kauppinen HK

 

I kansliet:

Pentti Kinosmaa

Katriina Lilli (på mammaledighet)

Laura Kauppinen-Tojkander

Lärare:

Julia Gustafsson, JG (på mammaledighet)

Rosa-Maria Virkki, RV

Heidi Keinänen, HKe (på mammaledighet)

Sonja Tamminen, ST

Diana Anttila, DA

Susanna Karvinen, SK

Sanna Luhtala, SL (på mammaledighet)

Heidi Ahola, HA (på mammaledighet)

Kadi Ruutu-Schroderus, KRS

Emmi Hahto, EH

Soile Puumalainen, SP

Kimmo Korpela, KK

Ira Saari, IS

Ida Ruusu, IR

Dans är så härligt ;)

Hanne Kauppinen

Hanne fungerar som rektor, lärare och koreograf för Konstfabrikens Dansskola. Hon har studerat till danslärare vid Åbo Konstakademi (YH-examen) och till koreograf och magister inom danskonst vid Teaterhögskolan.

 

Hanne har en 20 år lång arbetserfarenhet av att undervisa dans för främst vuxna och ungdomar. Hon har jobbat i många privata dansskolor runtom i södra Finland och hon jobbar också med olika dansproduktioner och koreografier alltid när tillfället ges. Hanne håller även dansworkshops för såväl yrkesdansare som för de som har dans som hobby.

 

Ideérna flödar och en önskan vore att få mer timmar i dygnet och mer dagar i veckan. ;)

 

Dans är härligt!!!

PenttiKinosmaa1_AnnArtIlokuvaus2015 (2).

Pentti Kinosmaa 

Pentti on kulttuurialan moniottelija ja tuttu nuorisotyöstä kuin teatterin paristakin. 

 

Pentti on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2010 ja parhaillaan suorittaa Turun ammattikorkeakoulussa YAMK-tutkintoa. 

Pentti on kokenut esiintyjä, ohjaaja sekä esitysten käsikirjoittaja. Tuotanto- ja toimistotyöt ovat tuttuja, kuten myös ystävämme Hellewi. 

Kuva: AnnArt

Katan kuva kotisivuille.jpeg

Katriina Lilli

”Kata” har vuxit upp i Konstfabrikens Dansskola och varit elev från och med att skolan grundades.

 

Kata studerar till kulturproducent och är en enegriknippe som laddar batterierna genom att dans och andra hobbyer.

 

Kata jobbar i dansskolans kansli, där det alltid råder en positiv stämning och där hon alltid är redo att betjäna kunder.

Laura Kauppinen-Tojkander

Laura Kauppinen-Tojkander

Laura är Konstfabrikens Dansskolas Hellewi-, excel-, och cateringexpert. Vid sidan av studierna jobbar hon i dansskolans kansli, städar salar, hjälper till vid föreställningarna och ställer upp varhelst det behövs hjälp.

 

Laura finns alltid på plats då det behövs och hon får jobbet gjort i en handvändning och med god min. #multitalang #alltidnärhjälpbehövs :D

Julia Gustafsson

Julia är en Borgåbördig dansare, danslärare och fysioterapeut. Hon har dansat och gymnastiserat sedan 2-års ålder. Efter gymnasiet gick Julia en ettårig danslinje på Västra Nylands Folkhögsskola i Karis. I Helsingfors har hon bl.a. tränat som frielev vid dansskolan Tanssivintti. År 2015 blev hon utexaminerad danslärare från Uleåborgs Yrkeshögskola.

 

Julia har en bred dansbakgrund i bl.a. balett, nutidsdans, jazzdans, showdans och olika stilar av gatudans. Hon har uppträtt i olika produktioner och musikaler. Hon har undervisat i dans vid sidan av studier och annat jobb i över 10 års tid. Dansundervisning har varit hennes huvudsyssla sedan 2013.

 

Julia tycker det är viktigt att eleverna trivs med varandra och läraren under danslektionerna. Viktigt är också att se varje elev och att stöda var och en till att utvecklas mångsidigt inom dans. Glädje, fart, personlig utveckling och gemenskap är grundstenarna under lektionerna.

IMG_20200511_160844.jpg

Rosa-Maria Virkki

Rosa har studerat vid yrkeshögskolan Savonia med jazzdans som huvudämne. En del av studierna avlade hon i Lissabon vid Escola Superior de Danca där huvudämnena var balett och nutidsdans. Rosa har påbörjat sin danshobby i Tavastehus, vartefter hon gick Sibeliusgymnasiets danslinje i Helsingfors.

 

Rosa önskar att det under danslektionerna fanns en inspirerande och motiverande stämning som främjar lärandet. Som lärare är Rosa uppmuntrande och erbjuder mångsidiga utmaningar.

Heidi.jpg

Heidi Keinänen

Heidi är en borgåbördig danslärare. Hon har år 2017 utexaminerats från Uleåborgs yrkeshögskola med showdans som huvudämne.

Heidi har en lång och bred dansbakgrund och stor erfarenhet av att såväl uppträda som tävla i dans. Hon behärskar allt från latinamerikanska danser till showdans och allt från hiphop till nutidsdans. I undervisningen utnyttjar Heidi sin mångsidiga dansbakgrund och blandar fritt olika dansstilar.

Som lärare är Heidi livlig och glad, krävande och uppmuntrande. Under lektionerna får man träna hårt och svettas ordentligt. Heidi uppmuntrar sina elever till nya utmaningar och påminner om att utveckling kräver, förutom många upprepningar,  även en positiv och öppen attityd.

Sonja Tamminen

Sonja har dansat olika dansstilar enda sedan 5-års ålder. Efter att ha blivit färdig från danslinjen vid Sibeliusgymnasiet fortsatte hon sina dansstudier vid bl.a. Balettakademin i Stockholm. Under tiden i Stockholm hittade Sonja gatudansen, vilken har varit hennes stora passion allt sedan dess. År 2014 avlade Sonja yrkeshögskoleexamen i dans med huvudämnet jazzdans, och sedan dess har hon jobbat som dansare i Europa och Finland.

 

För Sonja är det viktigt att man under lektionerna tränar på allvar men i god anda. Som lärare är Sonja uppmuntrande men kräver också alltid det bästa av eleverna. Musikalitet, att kasta in sig i dansens värld och tro på sig själv är ständigt närvarande teman under Sonjas lektioner.

Diana Anttila

Diana ”Tipu” Anttila är en super energisk och inspirerande lärare som älskar att dansa. Diana började sin danshobby som 11-åring i Stepup med stilarna showdans, hiphop, jazz, discodans och akrobatik. Som 13-åring fick hon komma med i en uppträdande dansgrupp och sedan dess har hon fått dansa professionellt.

 

Diana har vunnit FM-silver i showpardans år 1997 och 1998, FM-brons i discodans år 1997 och FM-guld i discodans. Diana har en diger erfarenhet av att dansa på teater (bl.a. Grease-musikalen), scener och i teve. Diana har många år dansat i gruppen Divet Show, som uppträder runtom i Finland och för tillfället tränar hon sin egen dansgrupp D Diamonds. Diana har man kunnat se som bakrundsdansare för artister som Jari Sillanpää, Antti Tuisku och Aurora...

 

Diana är en glad och energisk lärare och vid sidan av inlärningen har vi alltid roligt! Under lektionerna spelar alltid de senaste hitlåtarna!

 

 

Sanna Luhtala

Sanna är hemma från Södra Österbotten. Hon har blivit färdig danslärare vid yrkeshögskolan Savonia samt till magister inom danskonst från Teaterhögskolan.

 

Från och med 2010 har Sanna jobbat som danslärare i Södra Österbotten och i huvudstadsregionen. I Konstfabrikens Dansskola undervisar Sanna balett och barndans. Som lärare är det för Sanna viktigt att varje elev får dansa utifrån sina egna utgångspunkter och utvecklas i sin egen takt. Hon vill uppmuntra varje elev att göra sitt bästa och att njuta av den glädje och frihet som rörelse och dans ger.

 

Sanna är även intresserad av att kombinera olika konstformer. Hon inspireras av projekt och undervisning där gränserna mellan olika konstformer suddas ut och där kreativiteten får flöda fritt.

Kuva: Noomi Ljungdell

Foto: Eemi Kettunen

Susanna Karvinen

Susanna ”Suski” Karvinen är född med dansskor på fötterna. Hon är en energisk lärare och tillsammans med henne får man slänga sig in i dansens värld med hjärtat före. På Suskis fartfyllda gatu-, show-, och nutidsdanslektioner flödar både kreativiteten och svetten.

 

Suski har jobbat som koreograf, undervisat på Lovisa dansinstitut och lett grupper för både barn, ungdomar och vuxna i såväl dans som teater allt sedan år 2010. Suski har som ung dansat i Nurmijärven Tanssiopisto och där år 2004 utfört den fördjupade dansexamen i grundläggande konstundervisning. Suski har gått på otaliga intensivdanskurser, studerat drama (HEO) och är frisör-maskerare-sminkös som första yrke. År 2016 blev Suski färdig ledare i teater och uttryck vid scenkonstlinjen (YH) och till framtidsplanerna hör att utbilda sig vidare till magister inom ämnet.

 

I undervisningen tycker Suski att det viktigaste är att skapa en lättsam atmosfär och att utmana sig själv. Under danslektionerna tränas teknik och helhetsmässiga dansuttrycksfärdigheter. Huvudfokuset hålls vid att träna för fullt och lära sig älska dans!

Foto: Sami Ranta

Heidi Ahola

Heidi har hållit på med poledance sedan år 2009 och har både uppvisnings- och tävlingserfarenhet i stilen. Heidi har vunnit i solo år 2012 och i duo år 2011 i Tampere Open Showcase-tävlingen. Dessutom har hon placerat sig bland de tre bästa i PoleDebut-tävlingen år 2010 och 2011.

 

Heidi har en lång dansbakgrund och som lärare fokuserar hon vid rena linjer, smidiga rörelser och vacker teknik.

kadi.jpg

Kadi Ruutu-Schroderus

Kadi är en multitalang inom dans. Hon har dansat hela sitt liv och undervisat i dans under hela sitt vuxna liv. Kadi är känd för sina glada och svettiga showdanslektioner samt för sina populära dansanta konditionslektioner.


Som dansare har Kadi jobbat i Estland, Ryssland, Italien, Norge, Sverige, Danmark, Georgien och Finland. Hon har jobbat bl.a. på Viking Line, på det norska Color Line och på den estniska ”Estonia”-fartyget.

År 1994 och några år framöver var hon konstnärlig ledare för Ester Hellerman Dancemanagment.

Kadi har jobbat som koreograf för många internationella artister så som Tonjua Hawkins, Dave Benton, Tommy Hunt, Juni Juliet.
 

Dans har alltid varit och kommer alltid att vara en del av Kadis liv och själv säger hon att ”Det är trevligt att föra dansens glädjebudskap till människors hjärtan ”

Soile Puumalainen.jpeg

Soile Puumalainen

Soile on alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva tanssija ja tanssinopettaja. Hän valmistui tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta keväällä 2019. Opintojen aikana Soile muutti Norjaan ja suoritti vaihto-opinnot Kunsthøgskolen i Oslo -koulussa nykytanssin linjalla. Soile on tanssinut lapsesta asti taukoamatta ja lajikirjo on kasvanut laajaksi. Eri tanssilajeja onkin kertynyt laidasta laitaan ja monipuolinen tanssitausta näkyy myös Soilen tanssityylissä, jota maustaa eri lajien vaikutukset. Työkokemusta löytyy monipuolisesti tanssin kentältä tanssijana, tanssinopettajana sekä koreografina.

 

Tunneillaan Soile pyrkii luomaan positiivisella ja kannustavalla hengellä hyvän ilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa kokeilla ja ylittää itsensä. Opettajana Soile haluaa innostaa oppilaita tekemään tunneilla parhaansa ja lämminhenkisenä tsemppajana auttaa jokaista ottamaan seuraavan askeleensa tanssijana sekä löytämään omat vahvuutensa ja erityispiirteensä. Soile kokee tärkeäksi jakaa tanssista liikkeen synnyttämää mielihyvää ja iloa kaikille inspiroiden oppilaitaan.

WhatsApp Image 2020-06-08 at 11.33.24.jp

Emmi Hahto

"Emmi on alunperin vaasalainen, Kuopion kautta Helsinkiin rantautunut tanssinopettaja ja mango-meloni jätskin suurkuluttaja. Tanssinopettajaksi hän on valmistunut Savonia ammattikorkeakoulusta pääaineena jazz-tanssi.
Kuitenkin katutanssi lajit ovat tanssityyleistä kotoisimmat ja näiden parissa Emmi viihtyykin parhaiten! Tanssinopetuksen lisäksi teatterilavat, tanssiyhdistys toiminta sekä musiikkivideoiden taustalla työskentely on tullut tutuksi ja sykkivätkin lähellä sydäntä.

Opettajana hän keskittyy luomaan kannustavan oppimisilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa vapaasti kokeilla uutta ja hypätä ulos mukavuusalueelta.
Tunneilla tärkeintä on ääretön hauskanpito, kuitenkin tekemisen meiningillä!
Musikaalisuus, sekä ilmaisu ovat keskiössä ja näitä elementtejä harjoitellaankin ahkerasti tunneilla“

kk.png

Kimmo Korpela

Kimmo Korpela aka Heavy Haiku on ammattibreikkaaja yli 20 vuoden kokemuksella harjoittelun, esiintymisen ja kilpailun saralla. Hän on kahdeksankertainen sekä hallitseva Suomenmestari ja on voittanut lukuisia kilpailuja Turun ja Tokion välillä. Kimmo on tinkimätön ja empaattinen tanssinopettaja, sekä noin vuosikymmenen ajan yleisön edessä viihtynyt esittävän taiteen sekatyöläinen.

Ira Saari.jpeg

Ira Saari

Iralla on pitkä tanssitausta eri katulajeista, kuten show, street, dancehall ja twerk. Kuitenkin ykköslaji vuodesta 2010 on ollut reggaeton, mikä vei Iran mennessään heti ensimmäisellä tanssitunnilla.

Oppia Ira on saanut Suomessa usealta eri opettajalta ja sen lisäksi Ira on hakenut inspiraatiota mm. Kuubasta, missä hän on oppinut salsan perusteita sekä kuubalaista reggaetonia.

Opettajana Ira keskittyy tunneillaan paljon tekniikkaan ja keskivartalon liikkuvuuteen, kuitenkaan hauskanpitoa unohtamatta. Toisinaan Ira panostaa tunneillaan myös lihastreeniin ja kehonhuoltoon, näiden tärkeys on syventynyt erityisesti omien urheiluhierojaopintojen myötä.

WhatsApp Image 2020-06-03 at 13.17.01 (2

Maiju Niskanen

Maiju on ailoittanut tankotanssin Taidetehtaan tanssikoulussa oppilaana vuonna 2011.  Kesällä s2019 hän siirtyi opettamaan.


Maijulla on pienestä asti ollut kiinnostanut akrobatiasta, käsillä- ja päälläseisonnasta yms. kehonhallintaa vaativista liikkeistä  ja harjoitteista. Nuorempana hän harrasti useamman vuoden showtanssia.


Opettajana Maiju  haluaia tarjota kaikille hauskoja, mutta haastavia treenihetkiä sekä onnistumisen iloja.

8a039c0b-f7a4-4a57-a173-983ea827da1b.jpe

Ida Ruusu