Lärare & personal under terminen 2019-20:

Rektor och lärare: Hanne Kauppinen HK

 

I kansliet:

Katriina Lilli

Laura Kauppinen-Tojkander

Lärare:

Julia Gustafsson, JG

Rosa-Maria Virkki, RV

Virva Talonen, VT

Heidi Keinänen, HKe

Sonja Tamminen, ST (äitiyslomalla)

Diana Anttila, DA

Susanna Karvinen, SK

Sanna Luhtala, SL

Jenni Karjalainen, JK

Heidi Ahola, HA

Nino Saikkonen, SN

Jarkko Mandelin, JM

Kadi Ruutu-Schroderus, KR

Ria Pietikäinen, RP

Andrii Gregul, AG

Ida Ruusu, IR

Dans är så härligt ;)

Hanne Kauppinen

Hanne fungerar som rektor, lärare och koreograf för Konstfabrikens Dansskola. Hon har studerat till danslärare vid Åbo Konstakademi (YH-examen) och till koreograf och magister inom danskonst vid Teaterhögskolan.

 

Hanne har en 20 år lång arbetserfarenhet av att undervisa dans för främst vuxna och ungdomar. Hon har jobbat i många privata dansskolor runtom i södra Finland och hon jobbar också med olika dansproduktioner och koreografier alltid när tillfället ges. Hanne håller även dansworkshops för såväl yrkesdansare som för de som har dans som hobby.

 

Ideérna flödar och en önskan vore att få mer timmar i dygnet och mer dagar i veckan. ;)

 

Dans är härligt!!!

Katriina Lilli

”Kata” har vuxit upp i Konstfabrikens Dansskola och varit elev från och med att skolan grundades.

 

Kata studerar till kulturproducent och är en enegriknippe som laddar batterierna genom att dans och andra hobbyer.

 

Kata jobbar i dansskolans kansli, där det alltid råder en positiv stämning och där hon alltid är redo att betjäna kunder.

Laura Kauppinen-Tojkander

Laura Kauppinen-Tojkander

Laura är Konstfabrikens Dansskolas Hellewi-, excel-, och cateringexpert. Vid sidan av studierna jobbar hon i dansskolans kansli, städar salar, hjälper till vid föreställningarna och ställer upp varhelst det behövs hjälp.

 

Laura finns alltid på plats då det behövs och hon får jobbet gjort i en handvändning och med god min. #multitalang #alltidnärhjälpbehövs :D

Julia Gustafsson

Julia är en Borgåbördig dansare, danslärare och fysioterapeut. Hon har dansat och gymnastiserat sedan 2-års ålder. Efter gymnasiet gick Julia en ettårig danslinje på Västra Nylands Folkhögsskola i Karis. I Helsingfors har hon bl.a. tränat som frielev vid dansskolan Tanssivintti. År 2015 blev hon utexaminerad danslärare från Uleåborgs Yrkeshögskola.

 

Julia har en bred dansbakgrund i bl.a. balett, nutidsdans, jazzdans, showdans och olika stilar av gatudans. Hon har uppträtt i olika produktioner och musikaler. Hon har undervisat i dans vid sidan av studier och annat jobb i över 10 års tid. Dansundervisning har varit hennes huvudsyssla sedan 2013.

 

Julia tycker det är viktigt att eleverna trivs med varandra och läraren under danslektionerna. Viktigt är också att se varje elev och att stöda var och en till att utvecklas mångsidigt inom dans. Glädje, fart, personlig utveckling och gemenskap är grundstenarna under lektionerna.

Rosa-Maria Virkki

Rosa har studerat vid yrkeshögskolan Savonia med jazzdans som huvudämne. En del av studierna avlade hon i Lissabon vid Escola Superior de Danca där huvudämnena var balett och nutidsdans. Rosa har påbörjat sin danshobby i Tavastehus, vartefter hon gick Sibeliusgymnasiets danslinje i Helsingfors.

 

Rosa önskar att det under danslektionerna fanns en inspirerande och motiverande stämning som främjar lärandet. Som lärare är Rosa uppmuntrande och erbjuder mångsidiga utmaningar.

Virva Talonen

Danskonstnären Virva Talonen har utbildat sig till koreograf och magister inom danskonst vid Teaterhögskolan och innan det till danslärare (YH-examen) vid Åbo Konstakademi.

 

Virva har över 10 års erfarenhet av att undervisa barn, ungdomar och vuxna i såväl privata dansskolor som bland yrkesdansare.

 

Under Virvas nutids-jazz lektioner får eleverna koncentrera sig på dansteknik, kreativa övningar och dansserier i en uppmuntrande atmosfär.

 

Vid sidan om undervisningsarbetet jobbar Virva som freelance koreograf och dansare.

Ria Pietikäinen

Ria Pietikäinen är en 23-årig danslärare, koreograf och lärare som ursprungligen kommer från Uleåborg. Hon har jobbat som danslärare sedan år 2014 och vid sidan om det aktivt varit med och påverkat gatudanskulturen i Finland. Ria har varit med och organiserat dansevenemang såsom  t.ex. Oulun Katutanssit och hon har också tävlat i Finland och Sverige. Under de två senaste åren har hon studerat dans i Sverige på Åsa Folkhögskola med hiphop, house, popping, locking och breaking som huvudgrenar. Som lärare tycker Ria att det är viktigt att eleverna får en stark dansant och kulturell förståelse för dansgrenen, samt att varje elev hittar sitt eget dansanta jag. Hiphop är en livsstil som är öppen för alla. Under lektionerna går vi igenom stilens grunder, vi bekantar oss med freestyle- och battlekulturen och vi tränar koreografi till de hetaste låtarna.

Heidi Keinänen

Heidi är en borgåbördig danslärare. Hon har år 2017 utexaminerats från Uleåborgs yrkeshögskola med showdans som huvudämne.

Heidi har en lång och bred dansbakgrund och stor erfarenhet av att såväl uppträda som tävla i dans. Hon behärskar allt från latinamerikanska danser till showdans och allt från hiphop till nutidsdans. I undervisningen utnyttjar Heidi sin mångsidiga dansbakgrund och blandar fritt olika dansstilar.

Som lärare är Heidi livlig och glad, krävande och uppmuntrande. Under lektionerna får man träna hårt och svettas ordentligt. Heidi uppmuntrar sina elever till nya utmaningar och påminner om att utveckling kräver, förutom många upprepningar,  även en positiv och öppen attityd.

Jenni Karjalainen

Jenni är ursprungligen hemma från Kotka och har utexaminerats från Uleåborgs yrkeshögskola med showdans som huvudämne. Utöver showdans har Jenni studerat bl.a. nutids- jazz-, street- och discodans.

Jenni började undervisa i dans år 2006 och har jobbat på bl.a. Nyslotts musikinstitut, Jamilahtis folkhögskola och Oulu-institutet.

Äkthet och vidsynthet är viktiga värderingar för Jenni, såväl i det privata livet som i dansundervisningen. Som danslärare vill Jenni uppmärksamma eleverna helhetsmässigt och strävar efter att skapa en atmosfär i vilken det är lätt att samarbeta, pröva, lyckas och även på ett tryggt sätt misslyckas.

Sonja Tamminen

Sonja har dansat olika dansstilar enda sedan 5-års ålder. Efter att ha blivit färdig från danslinjen vid Sibeliusgymnasiet fortsatte hon sina dansstudier vid bl.a. Balettakademin i Stockholm. Under tiden i Stockholm hittade Sonja gatudansen, vilken har varit hennes stora passion allt sedan dess. År 2014 avlade Sonja yrkeshögskoleexamen i dans med huvudämnet jazzdans, och sedan dess har hon jobbat som dansare i Europa och Finland.

 

För Sonja är det viktigt att man under lektionerna tränar på allvar men i god anda. Som lärare är Sonja uppmuntrande men kräver också alltid det bästa av eleverna. Musikalitet, att kasta in sig i dansens värld och tro på sig själv är ständigt närvarande teman under Sonjas lektioner.

Andrii Gregul

Diana Anttila

Diana ”Tipu” Anttila är en super energisk och inspirerande lärare som älskar att dansa. Diana började sin danshobby som 11-åring i Stepup med stilarna showdans, hiphop, jazz, discodans och akrobatik. Som 13-åring fick hon komma med i en uppträdande dansgrupp och sedan dess har hon fått dansa professionellt.

 

Diana har vunnit FM-silver i showpardans år 1997 och 1998, FM-brons i discodans år 1997 och FM-guld i discodans. Diana har en diger erfarenhet av att dansa på teater (bl.a. Grease-musikalen), scener och i teve. Diana har många år dansat i gruppen Divet Show, som uppträder runtom i Finland och för tillfället tränar hon sin egen dansgrupp D Diamonds. Diana har man kunnat se som bakrundsdansare för artister som Jari Sillanpää, Antti Tuisku och Aurora...

 

Diana är en glad och energisk lärare och vid sidan av inlärningen har vi alltid roligt! Under lektionerna spelar alltid de senaste hitlåtarna!

 

 

Sanna Luhtala

Sanna är hemma från Södra Österbotten. Hon har blivit färdig danslärare vid yrkeshögskolan Savonia samt till magister inom danskonst från Teaterhögskolan.

 

Från och med 2010 har Sanna jobbat som danslärare i Södra Österbotten och i huvudstadsregionen. I Konstfabrikens Dansskola undervisar Sanna balett och barndans. Som lärare är det för Sanna viktigt att varje elev får dansa utifrån sina egna utgångspunkter och utvecklas i sin egen takt. Hon vill uppmuntra varje elev att göra sitt bästa och att njuta av den glädje och frihet som rörelse och dans ger.

 

Sanna är även intresserad av att kombinera olika konstformer. Hon inspireras av projekt och undervisning där gränserna mellan olika konstformer suddas ut och där kreativiteten får flöda fritt.

Kuva: Noomi Ljungdell

Susanna Karvinen

Susanna ”Suski” Karvinen är född med dansskor på fötterna. Hon är en energisk lärare och tillsammans med henne får man slänga sig in i dansens värld med hjärtat före. På Suskis fartfyllda gatu-, show-, och nutidsdanslektioner flödar både kreativiteten och svetten.

 

Suski har jobbat som koreograf, undervisat på Lovisa dansinstitut och lett grupper för både barn, ungdomar och vuxna i såväl dans som teater allt sedan år 2010. Suski har som ung dansat i Nurmijärven Tanssiopisto och där år 2004 utfört den fördjupade dansexamen i grundläggande konstundervisning. Suski har gått på otaliga intensivdanskurser, studerat drama (HEO) och är frisör-maskerare-sminkös som första yrke. År 2016 blev Suski färdig ledare i teater och uttryck vid scenkonstlinjen (YH) och till framtidsplanerna hör att utbilda sig vidare till magister inom ämnet.

 

I undervisningen tycker Suski att det viktigaste är att skapa en lättsam atmosfär och att utmana sig själv. Under danslektionerna tränas teknik och helhetsmässiga dansuttrycksfärdigheter. Huvudfokuset hålls vid att träna för fullt och lära sig älska dans!

Foto: Eemi Kettunen

Heidi Ahola

Heidi har hållit på med poledance sedan år 2009 och har både uppvisnings- och tävlingserfarenhet i stilen. Heidi har vunnit i solo år 2012 och i duo år 2011 i Tampere Open Showcase-tävlingen. Dessutom har hon placerat sig bland de tre bästa i PoleDebut-tävlingen år 2010 och 2011.

 

Heidi har en lång dansbakgrund och som lärare fokuserar hon vid rena linjer, smidiga rörelser och vacker teknik.

Foto: Sami Ranta

Jarkko Mandelin

Jarkko Mandelin är en multitalang inom dans. I Konstfabrikens Dansskola undervisar han akrobatik och gruppen Stand Your Ground.

Jarkko Mandelin är grundare och ledare för dansgruppen Kinetic Orchestra. Mandelin har undervisat allt från barn till proffessionella i akrobatik, dans och cirkus i 20 år. Under sin karriär har han utvecklat metoder som möjliggör mångsidig, rolig och utvecklande träning och som man också har nytta av i andra hobbyer.

Ida Ruusu

Ida on Oulusta kotoisin ja Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2018 valmistunut tanssinopettaja. Tanssi on kulkenut Idan mukana ihan lapsesta asti, joten erilaisia tanssilajeja on mahtunut vuosien varrelle paljon. Päälajikseen Ida mieltää ensisijaisesti showtanssin, nykytanssin ja lyrical jazzin. Opintojen aikaan kuului myös 3 kk vaihto-opinnot New Yorkissa, jossa uusimpana innostuksen kohteena löytyi commercial, korkkaritanssi ja dancehall. 

 

Kilpailu ja esiintymiskokemusta on kertynyt myös vuosien varrella paljon. Nuorena Ida on kiertänyt esiintymässä erilaisissa katselmuksissa sekä kisannut FDO:n Performing Arts kilpailuissa. Kilpailukokemusta on jonkun verran tullut myös ulkomailta. Mieleenpainuvimmaksi saavutukseen Ida mainitsee vuoden 2017 suomenmestaruuden Performing Arts kilpailussa pienryhmä kategoriassa. Saavutuksia tärkeämpänä Ida pitää kuitenkin kilpailemisessa ja katselmuksissa itse kokemusta ja inspiraatiotulvaa, joita näistä tapahtumista saa paljon.

 

Tanssissa Idalle on tärkeää tuntea liikkeet kehossaan sekä ilmaista itseään niin kuin kukaan ei katsoisi. Tanssitunneilla Ida haluaakin rohkaista oppilaitaan eläytymään tanssiin ja olemaan rohkeasti omanlaisiaan persoonia, sillä se tekee meistä rikkaita. Opettajana Ida on lempeä, mutta tarpeen tullessa osaa myös vaatia toivomiaan asioita. Ida haluaakin oppilaiden saavan tanssitunneiltaan sellaisia kokemuksia, joita hän itse on saanut  nuorempana tanssin harrastajana, kuten esimerkiksi yhteenkuuluvuuden, onnistumisen, ilon ja kehittymisen kokemuksia.

Nino Saikkonen

Nino har blivit färdig proffsdansare år 2016 i Helsingfors. Efter studierna har han undervisat i många dansskolor och hållit workshops runtom i landet. Till Ninos liv,och breakdanskulturen, hör att besöka olika evenemang och att resa runt i världen

Nino började breikka som 4-åring och allt sedan dess har han flitigt utvecklat sina färdigheter. Han önskar även att eleven visar intresse genom att vara ambitiös och flitig. Under Ninos lektioner fokuserar vi på teknisk utveckling, kreativitet och olika stilar av musikalitet.

Kadi Ruutu-Schroderus

Kadi är en multitalang inom dans. Hon har dansat hela sitt liv och undervisat i dans under hela sitt vuxna liv. Kadi är känd för sina glada och svettiga showdanslektioner samt för sina populära dansanta konditionslektioner.


Som dansare har Kadi jobbat i Estland, Ryssland, Italien, Norge, Sverige, Danmark, Georgien och Finland. Hon har jobbat bl.a. på Viking Line, på det norska Color Line och på den estniska ”Estonia”-fartyget.

År 1994 och några år framöver var hon konstnärlig ledare för Ester Hellerman Dancemanagment.

Kadi har jobbat som koreograf för många internationella artister så som Tonjua Hawkins, Dave Benton, Tommy Hunt, Juni Juliet.
 

Dans har alltid varit och kommer alltid att vara en del av Kadis liv och själv säger hon att ”Det är trevligt att föra dansens glädjebudskap till människors hjärtan ”

Olli Lautiola

Olli Lautiola on freelance tanssija, tanssinopettaja, koreografi sekä äänisuunnittelija ja muusikko. Hän valmistui tanssin kandidaatiksi 2017 Tukholman Dans och cirkushögskolanista. Opintojensa jälkeen hän on työskennellyt monissa erilaisissa produktioissa tanssijana ja äänisuunnittelijana, sekä Suomessa että Euroopan eri maissa.


Tanssijana Olli on keskittynyt viime vuosina tutkimaan ja opiskelemaan erilaisia liike mekanismeja, tekniikoita ja työkaluja kehittääkseen itseään ja omaa taiteilijan työtään eteenpäin. Hänellä on suuri palo pitää itsenä aina uuden oppimisen kynnyksellä ja kehittää itseään paremmaksi. Tämän ansioista myös hänen tanssituntinsa ovat erittäin monipuolisia ja jatkuvan kehityksen alla tarjoten aina uusia haasteita.

 

Tanssinopettajana Olli on toiminut tähän mennessä pääkaupunkiseudulla opettaen nykytanssia, lattiatekniikkaa, improvisaatiota, parityöskentelyä ja akrobatiaa monessa eri tanssikoulussa ja opistossa, vasta-alkajista aina ammattilaisiin asti.

Yhteystiedot / Kontaktuppgifter

 


TAIDETEHDAS / KONSTFABRIKEN

Toimisto + Salit 1 & 2 / Kansli + danssal 1 & 2
Läntinen Aleksanterinkatu 1 B. / Västra Alexandersgatan 1 B

puh./tel. 040 539 8800 (arkisin klo 10-16/vardagar kl. 10-16)

sähköposti/e-post: toimisto@taidetehtaantanssikoulu.fi

Laskutukseen ja peruutuksiin liittyvissä asioissa /

I ärenden gällande fakturering och annullering:

laskutus@taidetehtaantanssikoulu.fi

Sali 1 ja Sali 2, Taidetehdas
Läntinen Aleksanterinkatu 1 B, Porvoo

Danssal 1 och 2, Konstfabriken
Västra Alexandersgatan 1 B, Borgå

Sali 3, "Jokkari"
Jokikatu 7 (vihreä Paasion talo)

Danssal 3, ”Jokkari”
Ågatan 7 (det gröna Paasio-huset)

Sali 4, "Kuuris"
Lukiokatu 5-7 B3 (entinen kuurojen koulu)

Danssal 4, ”Kuuris”

Gymnasiegatan 5-7 B 3 (f.d. dövskolan)

© 2023 by Digital Marketing. Proudly created with Wix.com