top of page

Lärare & personal under terminen 2022-2023:

Rektor och lärare: Hanne Kauppinen HK

 

I kansliet:

Pentti Kinosmaa

Katriina Lilli (på mammaledighet)

Lärare:

Julia Gustafsson, JG 

Rosa-Maria Virkki, RV

Heidi Keinänen, HKe (på mammaledighet)

Sonja Tamminen, ST (på mammaledighet)

Diana Anttila, DA

Susanna Karvinen, SK

Sanna Luhtala, SL 

Heidi Ahola, HA 

Kadi Ruutu-Schroderus, KRS

Maiju Niskanen, MN

Päivi Perttunen, PP/ Ira Saari, IR/ Elina Valtonen EV

Emmi Hahto, EH

Kimmo Korpela, KK

Taavi Vuokkovaara, TV

Dans är så härligt ;)

Hanne Kauppinen

Hanne fungerar som rektor, lärare och koreograf för Konstfabrikens Dansskola. Hon har studerat till danslärare vid Åbo Konstakademi (YH-examen) och till koreograf och magister inom danskonst vid Teaterhögskolan.

 

Hanne har en 20 år lång arbetserfarenhet av att undervisa dans för främst vuxna och ungdomar. Hon har jobbat i många privata dansskolor runtom i södra Finland och hon jobbar också med olika dansproduktioner och koreografier alltid när tillfället ges. Hanne håller även dansworkshops för såväl yrkesdansare som för de som har dans som hobby.

 

Ideérna flödar och en önskan vore att få mer timmar i dygnet och mer dagar i veckan. ;)

 

Dans är härligt!!!

PenttiKinosmaa1_AnnArtIlokuvaus2015 (2).

Pentti Kinosmaa 

Pentti är mångsidig inom kulturbranschen och bekant från både ungdomsarbete och teater.

 

Pentti har studerat till dramainstruktör år 2010 och som bäst utför Pentti högre yrkeshögskoleexamen vid yrkeshögskolan i Åbo.

Pentti är erfaren uppträdare, instruktör och teatermanusförfattare. Produktion och kontorsarbete är bekant så som också vår vän Hellewi. 

Bild: AnnArt

Katan kuva kotisivuille.jpeg

Katriina Lilli

”Kata” har vuxit upp i Konstfabrikens Dansskola och varit elev från och med att skolan grundades.

 

Kata studerar till kulturproducent och är en enegriknippe som laddar batterierna genom att dans och andra hobbyer.

 

Kata jobbar i dansskolans kansli, där det alltid råder en positiv stämning och där hon alltid är redo att betjäna kunder.

Laura Kauppinen-Tojkander

Laura Kauppinen-Tojkander

Laura är Konstfabrikens Dansskolas Hellewi-, excel-, och cateringexpert. Vid sidan av studierna jobbar hon i dansskolans kansli, städar salar, hjälper till vid föreställningarna och ställer upp varhelst det behövs hjälp.

 

Laura finns alltid på plats då det behövs och hon får jobbet gjort i en handvändning och med god min. #multitalang #alltidnärhjälpbehövs :D

Julia Gustafsson

Julia är en Borgåbördig dansare, danslärare och fysioterapeut. Hon har dansat och gymnastiserat sedan 2-års ålder. Efter gymnasiet gick Julia en ettårig danslinje på Västra Nylands Folkhögsskola i Karis. I Helsingfors har hon bl.a. tränat som frielev vid dansskolan Tanssivintti. År 2015 blev hon utexaminerad danslärare från Uleåborgs Yrkeshögskola.

 

Julia har en bred dansbakgrund i bl.a. balett, nutidsdans, jazzdans, showdans och olika stilar av gatudans. Hon har uppträtt i olika produktioner och musikaler. Hon har undervisat i dans vid sidan av studier och annat jobb i över 10 års tid. Dansundervisning har varit hennes huvudsyssla sedan 2013.

 

Julia tycker det är viktigt att eleverna trivs med varandra och läraren under danslektionerna. Viktigt är också att se varje elev och att stöda var och en till att utvecklas mångsidigt inom dans. Glädje, fart, personlig utveckling och gemenskap är grundstenarna under lektionerna.

IMG_20200511_160844.jpg

Rosa-Maria Virkki

Rosa har studerat vid yrkeshögskolan Savonia med jazzdans som huvudämne. En del av studierna avlade hon i Lissabon vid Escola Superior de Danca där huvudämnena var balett och nutidsdans. Rosa har påbörjat sin danshobby i Tavastehus, vartefter hon gick Sibeliusgymnasiets danslinje i Helsingfors.

 

Rosa önskar att det under danslektionerna fanns en inspirerande och motiverande stämning som främjar lärandet. Som lärare är Rosa uppmuntrande och erbjuder mångsidiga utmaningar.

Heidi.jpg

Heidi Keinänen

Heidi är en borgåbördig danslärare. Hon har år 2017 utexaminerats från Uleåborgs yrkeshögskola med showdans som huvudämne.

Heidi har en lång och bred dansbakgrund och stor erfarenhet av att såväl uppträda som tävla i dans. Hon behärskar allt från latinamerikanska danser till showdans och allt från hiphop till nutidsdans. I undervisningen utnyttjar Heidi sin mångsidiga dansbakgrund och blandar fritt olika dansstilar.

Som lärare är Heidi livlig och glad, krävande och uppmuntrande. Under lektionerna får man träna hårt och svettas ordentligt. Heidi uppmuntrar sina elever till nya utmaningar och påminner om att utveckling kräver, förutom många upprepningar,  även en positiv och öppen attityd.

Sonja Tamminen

Sonja har dansat olika dansstilar enda sedan 5-års ålder. Efter att ha blivit färdig från danslinjen vid Sibeliusgymnasiet fortsatte hon sina dansstudier vid bl.a. Balettakademin i Stockholm. Under tiden i Stockholm hittade Sonja gatudansen, vilken har varit hennes stora passion allt sedan dess. År 2014 avlade Sonja yrkeshögskoleexamen i dans med huvudämnet jazzdans, och sedan dess har hon jobbat som dansare i Europa och Finland.

 

För Sonja är det viktigt att man under lektionerna tränar på allvar men i god anda. Som lärare är Sonja uppmuntrande men kräver också alltid det bästa av eleverna. Musikalitet, att kasta in sig i dansens värld och tro på sig själv är ständigt närvarande teman under Sonjas lektioner.

Diana Anttila

Diana ”Tipu” Anttila är en super energisk och inspirerande lärare som älskar att dansa. Diana började sin danshobby som 11-åring i Stepup med stilarna showdans, hiphop, jazz, discodans och akrobatik. Som 13-åring fick hon komma med i en uppträdande dansgrupp och sedan dess har hon fått dansa professionellt.

 

Diana har vunnit FM-silver i showpardans år 1997 och 1998, FM-brons i discodans år 1997 och FM-guld i discodans. Diana har en diger erfarenhet av att dansa på teater (bl.a. Grease-musikalen), scener och i teve. Diana har många år dansat i gruppen Divet Show, som uppträder runtom i Finland och för tillfället tränar hon sin egen dansgrupp D Diamonds. Diana har man kunnat se som bakrundsdansare för artister som Jari Sillanpää, Antti Tuisku och Aurora...

 

Diana är en glad och energisk lärare och vid sidan av inlärningen har vi alltid roligt! Under lektionerna spelar alltid de senaste hitlåtarna!

 

 

Sanna Luhtala

Sanna är hemma från Södra Österbotten. Hon har blivit färdig danslärare vid yrkeshögskolan Savonia samt till magister inom danskonst från Teaterhögskolan.

 

Från och med 2010 har Sanna jobbat som danslärare i Södra Österbotten och i huvudstadsregionen. I Konstfabrikens Dansskola undervisar Sanna balett och barndans. Som lärare är det för Sanna viktigt att varje elev får dansa utifrån sina egna utgångspunkter och utvecklas i sin egen takt. Hon vill uppmuntra varje elev att göra sitt bästa och att njuta av den glädje och frihet som rörelse och dans ger.

 

Sanna är även intresserad av att kombinera olika konstformer. Hon inspireras av projekt och undervisning där gränserna mellan olika konstformer suddas ut och där kreativiteten får flöda fritt.

Kuva: Noomi Ljungdell

Foto: Eemi Kettunen

Susanna Karvinen

Susanna ”Suski” Karvinen är född med dansskor på fötterna. Hon är en energisk lärare och tillsammans med henne får man slänga sig in i dansens värld med hjärtat före. På Suskis fartfyllda gatu-, show-, och nutidsdanslektioner flödar både kreativiteten och svetten.

 

Suski har jobbat som koreograf, undervisat på Lovisa dansinstitut och lett grupper för både barn, ungdomar och vuxna i såväl dans som teater allt sedan år 2010. Suski har som ung dansat i Nurmijärven Tanssiopisto och där år 2004 utfört den fördjupade dansexamen i grundläggande konstundervisning. Suski har gått på otaliga intensivdanskurser, studerat drama (HEO) och är frisör-maskerare-sminkös som första yrke. År 2016 blev Suski färdig ledare i teater och uttryck vid scenkonstlinjen (YH) och till framtidsplanerna hör att utbilda sig vidare till magister inom ämnet.

 

I undervisningen tycker Suski att det viktigaste är att skapa en lättsam atmosfär och att utmana sig själv. Under danslektionerna tränas teknik och helhetsmässiga dansuttrycksfärdigheter. Huvudfokuset hålls vid att träna för fullt och lära sig älska dans!

Foto: Sami Ranta

Heidi Ahola

Heidi har hållit på med poledance sedan år 2009 och har både uppvisnings- och tävlingserfarenhet i stilen. Heidi har vunnit i solo år 2012 och i duo år 2011 i Tampere Open Showcase-tävlingen. Dessutom har hon placerat sig bland de tre bästa i PoleDebut-tävlingen år 2010 och 2011.

 

Heidi har en lång dansbakgrund och som lärare fokuserar hon vid rena linjer, smidiga rörelser och vacker teknik.

kadi.jpg

Kadi Ruutu-Schroderus

Kadi är en multitalang inom dans. Hon har dansat hela sitt liv och undervisat i dans under hela sitt vuxna liv. Kadi är känd för sina glada och svettiga showdanslektioner samt för sina populära dansanta konditionslektioner.


Som dansare har Kadi jobbat i Estland, Ryssland, Italien, Norge, Sverige, Danmark, Georgien och Finland. Hon har jobbat bl.a. på Viking Line, på det norska Color Line och på den estniska ”Estonia”-fartyget.

År 1994 och några år framöver var hon konstnärlig ledare för Ester Hellerman Dancemanagment.

Kadi har jobbat som koreograf för många internationella artister så som Tonjua Hawkins, Dave Benton, Tommy Hunt, Juni Juliet.
 

Dans har alltid varit och kommer alltid att vara en del av Kadis liv och själv säger hon att ”Det är trevligt att föra dansens glädjebudskap till människors hjärtan ”

WhatsApp Image 2020-06-08 at 11.33.24.jp

Emmi Hahto

Emmi är ursprungligen från Vasa via Kuopio till Nyland strandad danslärare och mango-melon glass älskare. Till danslärare har hon studerat vid Savonia yrkeshögskola, jazz-dans som huvudstil. Ändå av alla dans stilar är det gatudans stilarna var hon känner sig mest hemma! Vid sidan om dansundervisningen har också teaterscenerna, dansförening verksamhet och musikvideoarbete blivit bekant. 

Som lärare fokuserar Emmi på att skapa en stöttande stämning där alla vågar fritt prova på nyt och hoppa ur sit bekvämlighets område. Det viktigaste på lektionerna är oändlig glädje! Musikalitet och uttryck spelar en stor roll och dessa element övar vi också aktivt på lektionerna. 

kk.png

Kimmo Korpela

Kimmo Korpela aka Heavy Haiku är proffesionell breakdansare med över 20 års erfarenhet av träning, uppträdande och tävlande. Han är mångfaldig finskmästare och vunnit flera tävlingar från Åbo till Tokio. 

 

Kimmo är strikt och empatisk danslärare som under flera år trivts framför publiken som mångarbetare i scenkonst. 

Ira Saari.jpeg

Ira Saari

Ira har en lång historia i gatudans stilar som show, street, dancehall och twerk. Ändå från år 2010 har reggaeton varit Iras favorit stil och har från och med första lektionen fört med henne. 

Kunskap har Ira fått av flera lärare i Finland och dessutom har hon sökt inspiration från till exempel Kuba, där hon lärt sig grunderna i salsa och kubansk reggaeton. 

Som lärare fokuserar Ira på teknik och rörlighet av mitt kroppen utan glömma att ha roligt. Ibland satsar Ira på lektionerna också på muskelträning och underhåll av kroppen vars betydelse har fördjupats med Iras idrottsmassörstudier.

WhatsApp Image 2020-06-03 at 13.17.01 (2

Maiju Niskanen

Maiju har börjat poledance som elev på Konstfabrikens danskolans lektioner år 2011. På sommaren 2019 började hon också undervisa. 


Sen Maiju var liten har hon varit inresserad av akrobatik, att stå på händer och huvudet och andra kroppskontroll krävande rörelser och övningar. Som ung dansade hon flera år showdans.

Som lärare vill Maiju bjuda till alla roliga men krävande träningar och glädje då man lyckas.


Päivi Perttunen

Päivi har studerat till danslärare vid Uleobårg yrkeshögskolas sällskapsdanslinjen år 2013. Päivi har arbetat som danslärare i norra Finland i redan över tio år och lärt stilar från sällskapsdanser till poledans och från swing till latinamerikanska danser. Senaste åren har hon fokuserat på Karibiska Latinamerikanska stilar så som salsa, bachata och reggaeton. 

 

På Konstfabrikens dansskola undervisar Päivä latin mix och reggaeton lektioner. På hennes lektioner vill hon dela med av dansen glädje. Undervisningen är elevcentrerad och varje elev är jämställd. 

bottom of page