top of page

Opettajat & henkilökunta:

OPETTAJAT & HENKILÖKUNTA

kaudella 2022-2023:

 

Rehtori + ope: Hanne Kauppinen HK

 

Toimisto:

Pentti Kinosmaa

OPET:

Julia Gustafsson, JG 

Rosa-Maria Virkki, RV

Heidi Keinänen HeK

Sonja Tamminen, ST (äitiyslomalla)

Diana Anttila, DA

Susanna Karvinen, SK (äitiyslomalla)

Sanna Luhtala, SL 

Heidi Ahola, HA 

Kadi Ruutu-Schroderus, KR

Maiju Niskanen, MN

Päivi Perttunen, PP/ Ira Saari, IR/ Elina Valtonen EV

Kimmo Korpela, KK

Emmi Hahto, EH

Taavi Vuokkovaara, TV

 

Hanne Kauppinen

Hanne toimii Taidetehtaan Tanssikoulun rehtorina, koreografina sekä tanssinopettajana. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta (AMK -tutkinto) ja koreografiksi sekä tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta.

 

Hänellä on liki 20 vuoden kokemus pääasiassa nuorten ja aikuisten opettamisesta yksityisissä tanssikouluissa ympäri eteläistä Suomea. Koreografioita ja erilaisia produktioita hän työstää aina mahdollisuuksien mukaan. Työpajojen pito harrastajille ja ammattilaisille kuuluvat myös hänen työnkuvaansa.

 

Ideoita riittää ja suurin toive olisikin saada vuorokauteen lisää tunteja ja viikkoihin päiviä ;) 

 

Tanssi on ihanaa!!!

PenttiKinosmaa1_AnnArtIlokuvaus2015 (2).

Pentti Kinosmaa 

Pentti on kulttuurialan moniottelija ja tuttu nuorisotyöstä kuin teatterin paristakin. 

 

Pentti on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2010 ja parhaillaan suorittaa Turun ammattikorkeakoulussa YAMK-tutkintoa. 

Pentti on kokenut esiintyjä, ohjaaja sekä esitysten käsikirjoittaja. Tuotanto- ja toimistotyöt ovat tuttuja, kuten myös ystävämme Hellewi. 

Kuva: AnnArt

Laura Kauppinen-Tojkander

Laura on Taidetehtaan Tanssikoulun Hellewi, excel ja catering guru. Opintojensa ohella Laura suhaa toimistolla, saleissa, näytöksissä ja missä millonkin akuutisti apua tarvitaan. 

Laura on korvaamaton "joka paikan höylä", jolla työt sujuvat suit sait sukkelaan huumorilla ja välillä otsakiehkuroita puhallellen. #multitalentti #ainakunapuatarvitaan :D

Katan kuva kotisivuille.jpeg

Katriina Lilli

”Kata” on tanssikoulun omia oppilaita koulun perustamisajoilta asti.

Kulttuurituottajaksi valmistunut Kata on energinen pakkaus, joka latailee akkujaan tanssien.

Positiivinen meininki näkyy myös Katan työpaikalla tanssikoulun toimistolla, missä hän on aina valmiina palvelemaan hymyssä suin.

Julia Gustafsson

Julia on Porvoosta kotoisin oleva tanssija, tanssinopettaja ja fysioterapeutti. Hän on tanssinut ja voimistellut 2-vuotiaasta asti. Lukion jälkeen kävi Karjaalla Västra Nylands Folkhögsskolanin yhden vuoden kestävän tanssilinjan. Helsingissä hän on treenannut mm. vapaaoppilaana tanssikoulu Tanssivintillä. Syksyllä 2010 hän aloitti tanssinopettajakoulutuksen Oulussa.

 

Julian tanssitausta on monipuolinen ja koostuu mm. baletista, nykytanssista, jazztanssista, showtanssista ja katutanssilajeista. Hän on esiintynyt eri produktioissa ja musikaaleissa. Tanssia hän on opettanut työn ja opiskelun ohella yli kymmenen vuotta ja pääsääntöisesti syksystä 2013 lähtien.

 

Opettajana hän kokee tärkeänä, että oppilaat viihtyvät tunneilla toistensa ja opettajan seurassa. Tärkeää on myös nähdä jokainen oppilas ja tukea häntä monipuoliseksi tanssinharrastajaksi. Ilo, vauhti, henkilökohtainen kehitys ja yhteisöllisyys ovat hänen tuntiensa perusasioita.

IMG_20200511_160844.jpg

Rosa-Maria Virkki

Rosa on valmistunut Savonia-ammattikorkeakoulusta pääaineenaan jazztanssi. Osan opinnoistaan hän vietti Lissabonissa, Escola Superior de Dançassa opiskellen nykytanssia ja balettia.  Hän aloitti tanssiharrastuksensa Hämeenlinnassa, josta lähti Sibelius-lukioon tanssilinjalle Helsinkiin.

 

Hän haluaa, että tunneilla on innostava ja motivoiva, oppimista tukeva ilmapiiri. Opettajana Rosa on kannustava, tarjoten oppilaille monipuolisesti haasteita.

Heidi.jpg

Heidi Keinänen

Heidi on Porvoosta kotoisin oleva tanssinopettaja. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 päälajinaan showtanssi.

Heidillä on pitkä ja laaja tanssitausta ja kokemusta löytyy runsaasti myös esiintymisestä ja kilpailemisesta. Lajikirjoa on kertynyt mm. lattareista showtanssiin ja hiphopista nykytanssiin. Opetuksessaan Heidi hyödyntää monipuolista taustaansa maustamalla tanssia eri lajien vaikutteilla.

Opettajana Heidi on rempseän iloinen, vaativa ja kannustava. Tunneilla kuhisee tekemisen meininki ja hiki virtaa taatusti. Heidi rohkaisee oppilaitaan uusiin haasteisiin ja muistuttaa, että kehittyminen vaatii paitsi paljon toistoa, mutta ennen kaikkea positiivisen ja avoimen asenteen.

Diana Anttila

Diana ”Tipu” Anttila on super energinen ja innokas opetttaja, joka rakastaa tanssimista yli kaiken. Diana ”Tipu” Anttila aloitti tanssiharrastuksensa 11-vuotiaana Stepupissa, treenaten showta, hiphoppia, jazzia ja discotanssia sekä akrobatiaa. 13-vuotiaana hänet bongattiin keikkailevaan tanssiryhmään, ja siitä lähtien hän on saanut tanssia ammatikseen.

 

Diana on voittanut SM-hopeaa showparitanssissa vuosina 1997 ja 1998, SM-pronssia discotanssissa 1997, sekä duodiscon Suomenmestaruuden. Hänellä on vankka kokemus show-alalta; teattereista, (mm Grease musikaali) laivoilta sekä televisiosta. Diana on toiminut useita vuosia Divet shown tanssijana ympäri Suomen, ja tällä hetkellä hän luotsaa omaa tanssiryhmää D Diamonds. Dianaa on voitu bongata useiden artistien taustalta, kuten Jari Sillanpää, Antti Tuisku, Aurora...

Opettajana Diana on energinen ja iloinen, ja tunneilla pidetään oppimisen ohella aina hauskaa! Musiikkeina soi suurimmat hittibiisit! 

 

Susanna Karvinen

Tanssikengät jaloissa syntynyt Susanna "Suski" Karvinen on energinen ope, jonka kanssa heittäydytään tanssiin aina sydän edellä. Suskin vauhdikkailla street,-show ja nykäri tunneilla hiki ja luovuus virtaa.

 

Susanna on työskennellyt koreografina, opettanut Loviisan tanssiopistolla, ohjannut monipuolisesti eri-ikäisiä lapsia,-nuoria sekä aikuisia tanssin ja ilmaisun merkeissä vuodesta 2010 lähtien. Hän on Nurmijärven tanssiopiston kasvatti, jossa suorittanut laajantanssioppimäärän v.2004. Suski on käynyt lukuisia intensiivi tanssikursseja, opiskellut draamaa (HEO) ja on ensimmäiseltä ammatiltaan Kampaaja-Maskeeraaja-Meikkaaja. V.2016 hän valmistui Esittävän taiteen linjalta (AMK) Teatteri-ilmaisun ohjaajaksi.  

 

Opetuksessaan tärkeänä Susanna pitää rentoa ilmapiiriä sekä itsensä haastamista. Suskin tunneilla harjoitellaan tekniikkaa ja kokonaisvaltaista tanssin ilmaisutaitoa, jossa pää foksussa on aito tekemisen meininki ja rakkaus tanssiin! 

Kuva: Eemi Kettunen

Sanna Luhtala

Sanna on Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva tanssinopettaja. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta sekä tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta.

 

Sanna on työskennellyt tanssinopettajana vuodesta 2010 lähtien Etelä-Pohjanmaan alueella sekä pääkaupunkiseudulla.

Taidetehtaan tanssikoulussa Sanna opettaa balettia ja lastentanssia. Opettajana hänelle on tärkeää, että jokainen oppilas saa tanssia omista lähtökohdistaan ja kehittyä omalla tahdillaan. Hän haluaa kannustaa jokaista oppilasta tekemään parhaansa ja nauttimaan tanssin ja liikkeen tuottamasta ilosta.

Sanna on myös kiinnostunut taiteidenvälisestä toiminnasta. Hän innostuu projekteista ja opetuksesta, joissa taiteiden rajat häviävät ja luovuus pääsee kukkimaan vapaasti.

Kuva: Noomi Ljungdell

Heidi Ahola

Heidi on harrastanut tankotanssia vuodesta 2009 alkaen ja hankkinut niin esiintymis- kuin kilpailukokemusta lajista. Heidi on voittanut Tampere Open Showcase -kilpailun soolojen sarjan v.2012 ja duo-sarjan v.2011. Lisäksi hän on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon oleDebut-tankotanssikisassa vuosina 2010 ja 2011.

 

Heidillä on pitkä tanssitausta ja keskittyykin opettaessaan puhtaisiin linjauksiin, sulavaan liikekieleen ja kauniiseen tekniikkaan.

Kuva: Sami Ranta

kadi.jpg

Kadi Ruutu

Kadi on tanssin monitaituri ja tanssinut koko ikänsä sekä opettanut koko aikuisikänsä tanssia. Kadi tunnetaan iloisista ja hikisistä showtanssitunneistaan, kuten myös suosituista tanssillisista kuntotunneistaan. 


Tanssijana hän on työskennellyt Virossa, Venäjällä, Italiassa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Georgiassa ja Suomessa. Hän on työskennellyt mm. Viking Linella, norjalaisella Color Line yhtiöllä ja virolaisella "Estonia" laivalla.
 

Vuonna 1994 hän aloitti Ester Hellerma Dancemanagmentin taiteellisena johtajana, jossa toimi joitakin vuosia.

 

Kadi on ollut koreografina monelle kansainväliselle artistille kuten esim. Tonjua Hawkins, Dave Benton, Tommy Hunt, Juni Juliet jne.

Tanssi on aina ollut Kadin elämsääs ja tulee olemaan. Kadi sanookin että se on hänen verenperintönsä. "Tanssin ilosanomaa on mukava viedä ihmisten sydämiin :)"

Sonja Tamminen

Sonja Tamminen on harrastanut laajasti eri tanssilajeja aina 5-vuotiaasta lähtien. Sibelius lukion tanssilinjalta valmistuttuaan Sonja on jatkanut opintojaan muun muassa Tukholman Balletakademmiessä. Tukholmassa asuessaan Sonja löysi katutanssit, jotka ovat siitä asti olleet Tammiselle suuri intohimo. Savonian Ammattikorkeakoulusta Sonja valmistui vuonna 2014 päälajinaan jazz-tanssi, tutkinnon jälkeen Sonja on tehnyt tanssijan töitä niin Euroopassa kuin Suomessakin. 

 

Opettajana Sonjalle on tärkeää että, tunneilla tehdään täysillä töitä, mutta hyvällä meiningillä. Opettajana Sonja kannustava, mutta tinkimätön. Musikaalisuus, heittäytyminen ja itseensä uskominen on vahvasti läsnä tunneilla.  

Taavi Vuokkovaara

Taavi Vuokkovaara 2.jpg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 11.33.24.jp

Emmi Hahto
"Emmi on alunperin vaasalainen, Kuopion kautta Helsinkiin rantautunut tanssinopettaja ja mango-meloni jätskin suurkuluttaja. Tanssinopettajaksi hän on valmistunut Savonia ammattikorkeakoulusta pääaineena jazz-tanssi.
Kuitenkin katutanssi lajit ovat tanssityyleistä kotoisimmat ja näiden parissa Emmi viihtyykin parhaiten! Tanssinopetuksen lisäksi teatterilavat, tanssiyhdistys toiminta sekä musiikkivideoiden taustalla työskentely on tullut tutuksi ja sykkivätkin lähellä sydäntä.

Opettajana hän keskittyy luomaan kannustavan oppimisilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa vapaasti kokeilla uutta ja hypätä ulos mukavuusalueelta.
Tunneilla tärkeintä on ääretön hauskanpito, kuitenkin tekemisen meiningillä!
Musikaalisuus, sekä ilmaisu ovat keskiössä ja näitä elementtejä harjoitellaankin ahkerasti tunneilla“

kk.png

Kimmo Korpela
 

Kimmo Korpela aka Heavy Haiku on ammattibreikkaaja yli 20 vuoden kokemuksella harjoittelun, esiintymisen ja kilpailun saralla. Hän on kahdeksankertainen sekä hallitseva Suomenmestari ja on voittanut lukuisia kilpailuja Turun ja Tokion välillä. Kimmo on tinkimätön ja empaattinen tanssinopettaja, sekä noin vuosikymmenen ajan yleisön edessä viihtynyt esittävän taiteen sekatyöläinen.

Ira Saari.jpeg

Ira Saari
 

Iralla on pitkä tanssitausta eri katulajeista, kuten show, street, dancehall ja twerk. Kuitenkin ykköslaji vuodesta 2010 on ollut reggaeton, mikä vei Iran mennessään heti ensimmäisellä tanssitunnilla.

Oppia Ira on saanut Suomessa usealta eri opettajalta ja sen lisäksi Ira on hakenut inspiraatiota mm. Kuubasta, missä hän on oppinut salsan perusteita sekä kuubalaista reggaetonia.

Opettajana Ira keskittyy tunneillaan paljon tekniikkaan ja keskivartalon liikkuvuuteen, kuitenkaan hauskanpitoa unohtamatta. Toisinaan Ira panostaa tunneillaan myös lihastreeniin ja kehonhuoltoon, näiden tärkeys on syventynyt erityisesti omien urheiluhierojaopintojen myötä.

WhatsApp Image 2020-06-03 at 13.17.01 (2

Maiju Niskanen
 

Maiju on ailoittanut tankotanssin Taidetehtaan tanssikoulussa oppilaana vuonna 2011.  Kesällä 2019 hän siirtyi opettamaan.


Maijulla on pienestä asti ollut kiinnostanut akrobatiasta, käsillä- ja päälläseisonnasta, kehonhallintaa vaativista liikkeistä  ja harjoitteista. Nuorempana hän harrasti useamman vuoden showtanssia.


Opettajana Maiju  haluaa tarjota kaikille hauskoja, mutta haastavia treenihetkiä sekä onnistumisen iloja.

IMG_20210921_155315.jpg

Päivi Perttunen

Lapista kotoisin oleva Päivi on opiskellut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän valmistui seuratanssilinjalta toukokuussa 2013. Päivi on toiminut tanssinopettajana Pohjois-Suomen alueella jo yli kymmenen vuoden ajan opettaen lajeja laajasti seuratansseista tankotanssiin ja swing-tansseista lattareihin. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti Karibian lattareihin kuten salsa, bachata ja reggaeton. Tällä hetkellä Päivi laajentaa osaamistaan Akanin tanssilinjalla, jossa päälajeina ovat nykytanssi ja streetlajit.

 

Taidetehtaan Tanssikoululla Päivi pitää salsaton, showsalsa ja latin mix -tunteja. Tunneillaan hän haluaa jakaa tanssin ja liikkumisen iloa. Opetus on oppilaslähtöistä, ja jokainen oppilas on tasa-arvoinen.

bottom of page