Opettajat & henkilökunta:

OPETTAJAT & HENKILÖKUNTA

kaudella 2019-20:

 

Rehtori + ope: Hanne Kauppinen HK

 

Toimistotyöntekijä:

Katriina Lilli

OPET:

Julia Gustafsson, JG

Rosa-Maria Virkki, RV

Virva Talonen, VT

Heidi Keinänen HKe

Sonja Tamminen, ST (äitiyslomalla)

Diana Anttila, DA

Susanna Karvinen, SK

Sanna Luhtala, SL

Jenni Karjalainen, JK

Nino Saikkonen, NS

Jarkko Mandelin, JM

Heidi Ahola, HA

Kadi Ruutu-Schroderus, KR

Ria Pietikäinen, RP

Andrii Gregul, AG

Ida Ruusu, IR

Olli Lautiola, OL

Maiju Niskanen, MN

Tanssi vaan on niin ihanaa ;)

Hanne Kauppinen

Hanne toimii Taidetehtaan Tanssikoulun rehtorina, koreografina sekä tanssinopettajana. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta (AMK -tutkinto) ja koreografiksi sekä tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta.

 

Hänellä on liki 20 vuoden kokemus pääasiassa nuorten ja aikuisten opettamisesta yksityisissä tanssikouluissa ympäri eteläistä Suomea. Koreografioita ja erilaisia produktioita hän työstää aina mahdollisuuksien mukaan. Työpajojen pito harrastajille ja ammattilaisille kuuluvat myös hänen työnkuvaansa.

 

Ideoita riittää ja suurin toive olisikin saada vuorokauteen lisää tunteja ja viikkoihin päiviä ;) 

 

Tanssi on ihanaa!!!

Katriina Lilli

”Kata” on tanssikoulun omia oppilaita koulun perustamisajoilta asti.

Kulttuurituottajaksi valmistunut Kata on energinen pakkaus, joka latailee akkujaan tanssien.

Positiivinen meininki näkyy myös Katan työpaikalla tanssikoulun toimistolla, missä hän on aina valmiina palvelemaan hymyssä suin.

Laura Kauppinen-Tojkander

Laura on Taidetehtaan Tanssikoulun Hellewi, excel ja catering guru. Opintojensa ohella Laura suhaa toimistolla, saleissa, näytöksissä ja missä millonkin akuutisti apua tarvitaan. 

Laura on korvaamaton "joka paikan höylä", jolla työt sujuvat suit sait sukkelaan huumorilla ja välillä otsakiehkuroita puhallellen. #multitalentti #ainakunapuatarvitaan :D

Julia Gustafsson

Julia on Porvoosta kotoisin oleva tanssija, tanssinopettaja ja fysioterapeutti. Hän on tanssinut ja voimistellut 2-vuotiaasta asti. Lukion jälkeen kävi Karjaalla Västra Nylands Folkhögsskolanin yhden vuoden kestävän tanssilinjan. Helsingissä hän on treenannut mm. vapaaoppilaana tanssikoulu Tanssivintillä. Syksyllä 2010 hän aloitti tanssinopettajakoulutuksen Oulussa.

 

Julian tanssitausta on monipuolinen ja koostuu mm. baletista, nykytanssista, jazztanssista, showtanssista ja katutanssilajeista. Hän on esiintynyt eri produktioissa ja musikaaleissa. Tanssia hän on opettanut työn ja opiskelun ohella yli kymmenen vuotta ja pääsääntöisesti syksystä 2013 lähtien.

 

Opettajana hän kokee tärkeänä, että oppilaat viihtyvät tunneilla toistensa ja opettajan seurassa. Tärkeää on myös nähdä jokainen oppilas ja tukea häntä monipuoliseksi tanssinharrastajaksi. Ilo, vauhti, henkilökohtainen kehitys ja yhteisöllisyys ovat hänen tuntiensa perusasioita.

Rosa-Maria Virkki

Rosa on valmistunut Savonia-ammattikorkeakoulusta pääaineenaan jazztanssi. Osan opinnoistaan hän vietti Lissabonissa, Escola Superior de Dançassa opiskellen nykytanssia ja balettia.  Hän aloitti tanssiharrastuksensa Hämeenlinnassa, josta lähti Sibelius-lukioon tanssilinjalle Helsinkiin.

 

Hän haluaa, että tunneilla on innostava ja motivoiva, oppimista tukeva ilmapiiri. Opettajana Rosa on kannustava, tarjoten oppilaille monipuolisesti haasteita.

Virva Talonen

Tanssitaiteilija Virva Talonen on valmistunut koreografiksi ja tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta sekä tanssinopettajaksi (AMK -tutkinto) Turun Taideakatemiasta.

 

Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus lasten, nuorten ja aikuisten opettamisesta sekä yksityisissä tanssikouluissa että tanssin ammattikentällä. 

 

Virvan nyky-jazz -tunneilla keskitytään tanssitekniikan lisäksi luoviin harjoituksiin ja tanssisarjoihin kannustavassa ilmapiirissä.

 

Opetustyön lisäksi Virva työskentelee freelance -koreografina ja tanssijana. 

Ria Pietikäinen

Ria Pietikäinen on 23 vuotias Oulusta lähtöisin oleva tanssija, koreografi ja opettaja. Hän on työskennellyt tanssinopettajana vuodesta 2014 ja ohessa toiminut aktiivisena osana Suomen katutanssiskeneä. Ria on ollut mukana organisoimassa erilaisia tanssitapahtumia (Oulun Katutanssit etc.) ja kisannut aktiivisesti Suomessa ja Ruotsissa. Viimeiset kaksi vuotta hän on opiskellun Ruotsissa Åsa Folkhögskolanissa tanssijaksi lajeinaan hip hop, house, popping, locking ja breaking. Opettajana hänelle on tärkeää, että oppilaat saavat vahvan liikkellisen ja kulttuurisen ymmärryksen lajista sekä löytävät oman tanssijuutensa. Hip Hop on elämäntapa, joka on avoin kaikille. Tunneilla käydään läpi lajin perusteita, tutustutaan freestyle- ja battle kulttuuriin sekä tykitetään koreografiaa kovimpaan musiikkiin.

Heidi Keinänen

Heidi on Porvoosta kotoisin oleva tanssinopettaja. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 päälajinaan showtanssi.

Heidillä on pitkä ja laaja tanssitausta ja kokemusta löytyy runsaasti myös esiintymisestä ja kilpailemisesta. Lajikirjoa on kertynyt mm. lattareista showtanssiin ja hiphopista nykytanssiin. Opetuksessaan Heidi hyödyntää monipuolista taustaansa maustamalla tanssia eri lajien vaikutteilla.

Opettajana Heidi on rempseän iloinen, vaativa ja kannustava. Tunneilla kuhisee tekemisen meininki ja hiki virtaa taatusti. Heidi rohkaisee oppilaitaan uusiin haasteisiin ja muistuttaa, että kehittyminen vaatii paitsi paljon toistoa, mutta ennen kaikkea positiivisen ja avoimen asenteen.

Andrii Gregul

Diana Anttila

Diana ”Tipu” Anttila on super energinen ja innokas opetttaja, joka rakastaa tanssimista yli kaiken. Diana ”Tipu” Anttila aloitti tanssiharrastuksensa 11-vuotiaana Stepupissa, treenaten showta, hiphoppia, jazzia ja discotanssia sekä akrobatiaa. 13-vuotiaana hänet bongattiin keikkailevaan tanssiryhmään, ja siitä lähtien hän on saanut tanssia ammatikseen.

 

Diana on voittanut SM-hopeaa showparitanssissa vuosina 1997 ja 1998, SM-pronssia discotanssissa 1997, sekä duodiscon Suomenmestaruuden. Hänellä on vankka kokemus show-alalta; teattereista, (mm Grease musikaali) laivoilta sekä televisiosta. Diana on toiminut useita vuosia Divet shown tanssijana ympäri Suomen, ja tällä hetkellä hän luotsaa omaa tanssiryhmää D Diamonds. Dianaa on voitu bongata useiden artistien taustalta, kuten Jari Sillanpää, Antti Tuisku, Aurora...

Opettajana Diana on energinen ja iloinen, ja tunneilla pidetään oppimisen ohella aina hauskaa! Musiikkeina soi suurimmat hittibiisit! 

 

Susanna Karvinen

Tanssikengät jaloissa syntynyt Susanna "Suski" Karvinen on energinen ope, jonka kanssa heittäydytään tanssiin aina sydän edellä. Suskin vauhdikkailla street,-show ja nykäri tunneilla hiki ja luovuus virtaa.

 

Susanna on työskennellyt koreografina, opettanut Loviisan tanssiopistolla, ohjannut monipuolisesti eri-ikäisiä lapsia,-nuoria sekä aikuisia tanssin ja ilmaisun merkeissä vuodesta 2010 lähtien. Hän on Nurmijärven tanssiopiston kasvatti, jossa suorittanut laajantanssioppimäärän v.2004. Suski on käynyt lukuisia intensiivi tanssikursseja, opiskellut draamaa (HEO) ja on ensimmäiseltä ammatiltaan Kampaaja-Maskeeraaja-Meikkaaja. V.2016 hän valmistui Esittävän taiteen linjalta (AMK) Teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Tulevaisuuden suunnitelmissa on syventää opintoja maisteriksi asti. 

 

Opetuksessaan tärkeänä Susanna pitää rentoa ilmapiiriä sekä itsensä haastamista. Suskin tunneilla harjoitellaan tekniikkaa ja kokonaisvaltaista tanssin ilmaisutaitoa, jossa pää foksussa on aito tekemisen meininki ja rakkaus tanssiin! 

Kuva: Eemi Kettunen

Sanna Luhtala

Sanna on Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva tanssinopettaja. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta sekä tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta.

 

Sanna on työskennellyt tanssinopettajana vuodesta 2010 lähtien Etelä-Pohjanmaan alueella sekä pääkaupunkiseudulla.

Taidetehtaan tanssikoulussa Sanna opettaa balettia ja lastentanssia. Opettajana hänelle on tärkeää, että jokainen oppilas saa tanssia omista lähtökohdistaan ja kehittyä omalla tahdillaan. Hän haluaa kannustaa jokaista oppilasta tekemään parhaansa ja nauttimaan tanssin ja liikkeen tuottamasta ilosta.

Sanna on myös kiinnostunut taiteidenvälisestä toiminnasta. Hän innostuu projekteista ja opetuksesta, joissa taiteiden rajat häviävät ja luovuus pääsee kukkimaan vapaasti.

Kuva: Noomi Ljungdell

Jenni Karjalainen

Jenni  on kotkalaislähtöinen Oulun ammattikorkeakoulun showtanssin koulutusohjelmasta valmistunut tanssinopettaja. Showtanssin lisäksi Jenni on opiskellut mm. nyky-, jazz-, street- ja diskotanssia.

Tanssinopettajana Jenni aloitti vuonna 2006 ja on työskennelyt mm.  Savonlinnan musiikkiopistossa, Jamilahden kansanopistossa ja  Oulu-opistossa.

Tärkeimmiksi arvoikseen niin henkilökohtaisessa elämässä kuin myös opettajuudessa Jenni mainitsee aitouden ja avarakatseisuuden. Tanssinopettajana Jenni haluaa huomioida oppilaat kokonaisvaltaisesti ja pyrkii luomaan tanssitunneille vuorovaikutuksellisen ilmapiirin kokeilla, onnistua ja myös turvallisesti erehtyä. 

Nino Saikkonen

Nino valmistui ammattitanssijaksi helsingissä vuonna 2016. Opintojensa jälkeen hän on opettanut monissa tanssikouluissa ja pitänyt useita työpajoja. Eri tapahtumissa kiertely ympäri maailmaa kuuluu myös vahvasti Ninon elämään sekä breikin kulttuuriin.

4-vuotiaasta lähtien breikin aloitettuaan hän on ahkerasti kehittänyt taitojaan ja toivoo myös oppilailtaan kunnianhimoa ja ahkeruutta.Ninon tunneilla keskitytään tekniikan kehittämiseen, omaperäisyyteen ja musikaalisuuden eri tyyleihin. 

Jarkko Mandelin

Jarkko Mandelin on arvostettu ja palkittu koreografi, tanssija ja tanssinopettaja. Hän on todellinen monitaituri. Taidetehtaan Tanssikoulussa hän opettaa akrobatiaa sekä ryhmää Stand your ground.

 

Jarkko Mandelin on tanssiryhmä Kinetic Orchestran perustaja ja johtaja. Mandelin on opettanut akrobatiaa ja nykytanssia lapsista ammattilaisiin noin 20 vuoden ajan, kehittäen opetus metodeja ja tapoja jotka mahdollistavat monipuolisen, hauskan ja kehittävän harjoittelun josta on hyötyä myös muihin harrastuksiin. Mandelin kouluttaa myös alan ammattilaisia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Jarkko on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 2009. 

Ida Ruusu

Ida on Oulusta kotoisin ja Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2018 valmistunut tanssinopettaja. Tanssi on kulkenut Idan mukana ihan lapsesta asti, joten erilaisia tanssilajeja on mahtunut vuosien varrelle paljon. Päälajikseen Ida mieltää ensisijaisesti showtanssin, nykytanssin ja lyrical jazzin. Opintojen aikaan kuului myös 3 kk vaihto-opinnot New Yorkissa, jossa uusimpana innostuksen kohteena löytyi commercial, korkkaritanssi ja dancehall. 

 

Kilpailu ja esiintymiskokemusta on kertynyt myös vuosien varrella paljon. Nuorena Ida on kiertänyt esiintymässä erilaisissa katselmuksissa sekä kisannut FDO:n Performing Arts kilpailuissa. Kilpailukokemusta on jonkun verran tullut myös ulkomailta. Mieleenpainuvimmaksi saavutukseen Ida mainitsee vuoden 2017 suomenmestaruuden Performing Arts kilpailussa pienryhmä kategoriassa. Saavutuksia tärkeämpänä Ida pitää kuitenkin kilpailemisessa ja katselmuksissa itse kokemusta ja inspiraatiotulvaa, joita näistä tapahtumista saa paljon.

 

Tanssissa Idalle on tärkeää tuntea liikkeet kehossaan sekä ilmaista itseään niin kuin kukaan ei katsoisi. Tanssitunneilla Ida haluaakin rohkaista oppilaitaan eläytymään tanssiin ja olemaan rohkeasti omanlaisiaan persoonia, sillä se tekee meistä rikkaita. Opettajana Ida on lempeä, mutta tarpeen tullessa osaa myös vaatia toivomiaan asioita. Ida haluaakin oppilaiden saavan tanssitunneiltaan sellaisia kokemuksia, joita hän itse on saanut  nuorempana tanssin harrastajana, kuten esimerkiksi yhteenkuuluvuuden, onnistumisen, ilon ja kehittymisen kokemuksia.

Heidi Ahola

Heidi on harrastanut tankotanssia vuodesta 2009 alkaen ja hankkinut niin esiintymis- kuin kilpailukokemusta lajista. Heidi on voittanut Tampere Open Showcase -kilpailun soolojen sarjan v.2012 ja duo-sarjan v.2011. Lisäksi hän on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon oleDebut-tankotanssikisassa vuosina 2010 ja 2011.

 

Heidillä on pitkä tanssitausta ja keskittyykin opettaessaan puhtaisiin linjauksiin, sulavaan liikekieleen ja kauniiseen tekniikkaan.

Kuva: Sami Ranta

Kadi Ruutu

Kadi on tanssin monitaituri ja tanssinut koko ikänsä sekä opettanut koko aikuisikänsä tanssia. Kadi tunnetaan iloisista ja hikisistä showtanssitunneistaan, kuten myös suosituista tanssillisista kuntotunneistaan. 


Tanssijana hän on työskennellyt Virossa, Venäjällä, Italiassa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Georgiassa ja Suomessa. Hän on työskennellyt mm. Viking Linella, norjalaisella Color Line yhtiöllä ja virolaisella "Estonia" laivalla.
 

Vuonna 1994 hän aloitti Ester Hellerma Dancemanagmentin taiteellisena johtajana, jossa toimi joitakin vuosia.

 

Kadi on ollut koreografina monelle kansainväliselle artistille kuten esim. Tonjua Hawkins, Dave Benton, Tommy Hunt, Juni Juliet jne.

Tanssi on aina ollut Kadin elämsääs ja tulee olemaan. Kadi sanookin että se on hänen verenperintönsä. "Tanssin ilosanomaa on mukava viedä ihmisten sydämiin :)"

Sonja Tamminen (äitiyslomalla)

Sonja Tamminen on harrastanut laajasti eri tanssilajeja aina 5-vuotiaasta lähtien. Sibelius lukion tanssilinjalta valmistuttuaan Sonja on jatkanut opintojaan muun muassa Tukholman Balletakademmiessä. Tukholmassa asuessaan Sonja löysi katutanssit, jotka ovat siitä asti olleet Tammiselle suuri intohimo. Savonian Ammattikorkeakoulusta Sonja valmistui vuonna 2014 päälajinaan jazz-tanssi, tutkinnon jälkeen Sonja on tehnyt tanssijan töitä niin Euroopassa kuin Suomessakin. 

 

Opettajana Sonjalle on tärkeää että, tunneilla tehdään täysillä töitä, mutta hyvällä meiningillä. Opettajana Sonja kannustava, mutta tinkimätön. Musikaalisuus, heittäytyminen ja itseensä uskominen on vahvasti läsnä tunneilla.  

Olli Lautiola

Olli Lautiola on freelance tanssija, tanssinopettaja, koreografi sekä äänisuunnittelija ja muusikko. Hän valmistui tanssin kandidaatiksi 2017 Tukholman Dans och cirkushögskolanista. Opintojensa jälkeen hän on työskennellyt monissa erilaisissa produktioissa tanssijana ja äänisuunnittelijana, sekä Suomessa että Euroopan eri maissa.


Tanssijana Olli on keskittynyt viime vuosina tutkimaan ja opiskelemaan erilaisia liike mekanismeja, tekniikoita ja työkaluja kehittääkseen itseään ja omaa taiteilijan työtään eteenpäin. Hänellä on suuri palo pitää itsenä aina uuden oppimisen kynnyksellä ja kehittää itseään paremmaksi. Tämän ansioista myös hänen tanssituntinsa ovat erittäin monipuolisia ja jatkuvan kehityksen alla tarjoten aina uusia haasteita.

 

Tanssinopettajana Olli on toiminut tähän mennessä pääkaupunkiseudulla opettaen nykytanssia, lattiatekniikkaa, improvisaatiota, parityöskentelyä ja akrobatiaa monessa eri tanssikoulussa ja opistossa, vasta-alkajista aina ammattilaisiin asti.

Yhteystiedot / Kontaktuppgifter

 


TAIDETEHDAS / KONSTFABRIKEN

Toimisto + Salit 1 & 2 / Kansli + danssal 1 & 2
Läntinen Aleksanterinkatu 1 B. / Västra Alexandersgatan 1 B

puh./tel. 040 539 8800 (arkisin klo 10-16/vardagar kl. 10-16)

sähköposti/e-post: toimisto@taidetehtaantanssikoulu.fi

Laskutukseen ja peruutuksiin liittyvissä asioissa /

I ärenden gällande fakturering och annullering:

laskutus@taidetehtaantanssikoulu.fi

Sali 1 ja Sali 2, Taidetehdas
Läntinen Aleksanterinkatu 1 B, Porvoo

Danssal 1 och 2, Konstfabriken
Västra Alexandersgatan 1 B, Borgå

Sali 3, "Jokkari"
Jokikatu 7 (vihreä Paasion talo)

Danssal 3, ”Jokkari”
Ågatan 7 (det gröna Paasio-huset)

Sali 4, "Kuuris"
Lukiokatu 5-7 B3 (entinen kuurojen koulu)

Danssal 4, ”Kuuris”

Gymnasiegatan 5-7 B 3 (f.d. dövskolan)

© 2023 by Digital Marketing. Proudly created with Wix.com