top of page

Tunnit 0-7 -vuotiaille

Tanssia elämyksien ehdoilla!

 

Perheen pienimmille on tarjolla tanssia jo 3 kuukauden ikäsistä alkaen. Tanssi alkaa vauvatanssilla vanhemman kanssa ja etenee siitä taaperotanssiksi, tanssileikiksi, lastentanssiksi, satubaletiksi, leikki-breikkiksi ...

 

Tanssin harrastaminen on tasolta toiselle etenevää ja ammattitaitoiset opettajamme teettävät erilaisia tanssiteknisiä harjoituksia pukien ne leikkien ja mielikuvien taakse, jotta keskittyminen ja into tanssiharjoitteisiin säilyy.

 

Pienten tunneilla tehdään valmistavia harjoitteita tulevien vuosien lajeihin. Tanssiharrastuksen pariin voi liittyä minkä ikäisenä tahansa. Tunneilla käytetään monipuolisesti eri tyylilajien musiikkeja/äänimaailmoita, jotta lapsi oppii kuuntelemaan eri tyylilajeja ja tunnistaa rytmin. Monipuolisen musiikin ja monipuolisten harjoitteiden ansiosta myös omat mieltymykset eri tyylilajeihin selviävät, kunnes valitaan vanhemmille lapsille tarkoitettuja, enemmän keskittymistä vaativia ns. puhtaampia tekniikoita esim. nykytanssi, breakdance, showtanssi ym.

 

Pienimmillä harrastajillamme tanssitunnin harjoitteet ovat paljon mielikuvien ja leikin kautta tanssiin ryhtymistä. Ihanien "mielikuvaleikkien" taakse kätkeytyy aina jokin tanssitekninen harjoite mm. tasapainoa, keskittymistä, koordinaatiota tai kehon ja tilan hahmottamista kehittävä harjoite. Tunnin sisältö riippuu ikä- ja tasoryhmästä. Tanssitunnit tähtäävät aina tanssin harrastajan kehittymiseen tanssissa. Lasten ryhmissä jo pienenä tanssineiden on helppo jatkaa tanssinharrastamistaan lajiin kuin lajiin, kun tanssitunnin käytännöt ovat jo selvät ja erilaisia tanssiteknisiä harjoitteita on jo pienten tunneilla tehty.


LAJIT:

Vauvatanssi 3-12kk (vanhemman kanssa)

Taaperotanssi 1-3v. (vanhemman kanssa)

Tanssileikki 3-4v.

Satubaletti 4-5v.

Lastentanssi 4-5v., 5-6v., 6-7v.

(kuusivuotiaista alkaen tekniikkaharjoituksia tulee selkeästi enemmän ja lastentanssitunnin nimikin saattaa muuttua

esim. lasten nyky/jazz-tanssiksi. Tämä ei sulje pois sitä, etteikö lapsi voisi myöhemmin suuntautua esim. streettiin tai showtanssiin.)

Lasten show, lasten nyky/jazz, esi-baletti, tanssi (noin 6-7 -vuotiaista alkaen riippuen harrastushistoriasta)

Leikki-breikki 5-6v.

 

 

 

 

 

bottom of page