Tankotanssi 

HUOM! Kauden aloitus siiryy. Olemme  tilanneet uusia tankoja, uusilla kiinnitys- ja säilytys systeemeillä.  Ilmoitamme teille heti, kun tankotunnit voivat alkaa.

Tankotanssi käyttöoikeuksia luonnollisesti pidennetään niiltä, joilla käyttökertoja on jäljellä.

Alkeiskurssin ja ajankohta siirtyy eteenpän. Kurssi pysyy edelleen viiden viikon mittaisena.

Nuorten tankotanssituntien alettua lukukausimaksusta vähennetään syyskauden alussa menetetyt tunnit

TANKOTANSSI

 

Tankotanssi on tanssi- ja liikuntamuoto, jossa käytetään lattiasta kattoon ulottuvaa tankoa. Liikuntamuotona laji kehittää erityisesti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota. Tankotanssissa yhdistyvät tanssi, akrobatia ja tangolla kieppumisen ilo. Tarjoamme aikuisille alkeistiivareita sekä Tanko tekniikka perusteet tunnin ja takotekniikka jatko tunnin. Perustee-t ja jatkotunnit maksetaan 5 tai 10 kerran käyttöoikuksilla ja tunnille tulee aina varata paikka Neptonin kautta. Nuorten tankotanssi 12-18v. -kurssi jatkuu elokuusta joulukuulle ja tämän jälkeen voi halutessaan siirtyä tankotekniikka perusteet tai -jatko tunneille.

 

Varusteet: Tunnille tarvitset mukaasi lämmittelyyn pitkähihaisen paidan ja pitkälahkeiset housut. Lisäksi tarvitset urheilutopin ja mahdollisimman lyhyet shortsit (esim. hotpantsit). Tunnilla voit harjoitella avojaloin, sukilla tai tossuilla. Ota mukaasi myös vesipullo ja pieni pyyhe.

Tankotekniikka jatko:Tankotekniikka jatko -tunnilla edetään haastavampaan tankotekniikkaan. Tunneilla  tehdään  vaikeampia invertoituja liikkeitä ja yhdistellään niitä  sarjoiksi.  Tunti on fyysisesti haastava ja invertin tulee olla  hyvin hallinnassa. Tunti järjestetään sunnuntaisin noin joka toinen  viikko!

Tankotanssi nuoret: Tunneilla käydään läpi tankotekniikkaa.   Harjoittelemme peruspyörähdykset sekä muutaman peruspyörähdysvariaation   ja -kombinaation. Lisäksi opettelemme akrobatiatemppujen alkeita,  kuten  tangolla istumista, seisomista, sinne kiipeämistä sekä tangolle   invertoimista ja invertoinnista jatkoa. Tunnin vaikeustaso pyritään   määrittämään kurssille osallistuvien taitotason ja kehityksen mukaan.  Voit osallistua kurssille ilman aikaisempaa kokemusta tankotanssista. Kurssi kestää elokuusta joulukuulle. Tämän jälkeen harastusta voi jatkaa osallistumalla viikottaisilli tankotekniikka perusteet ja jatkotunneille.

Tankotekniikka perusteet: Tankotekniikka  perusteet on suunnattu oppilaille, jotka ovat käyneet vähintään 5:n  kerran  tankotanssin alkeiskurssin ja joilta invertointi sujuu. Tunnilla   opetellaan erilaisia spinniyhdistelmiä, tehdään lisää kiipeilyä ja   invertoituja  liikkeitä.

Tiiviskurssin kuvaus: Tankotanssin tiiviskurssilla käymme läpi tankotekniikkaa. Harjoittelemme peruspyörähdykset sekä muutaman peruspyörähdysvariaation ja -kombinaation. Lisäksi opettelemme akrobatiatemppujen alkeita, kuten tangolla istumista, seisomista, sinne kiipeämistä sekä tangolle invertoimista ja invertoinnista jatkoa. Jokainen tunti sisältää noin 10 minuutin lämmittelyn sekä jäädyttelyn/venyttelyn. Tiivareilla lähdetään liikkeelle ihan alkeista, vaikkakin tunnin vaikeustaso pyritään määrittämään kurssille osallistuvien taitotason ja kehityksen mukaan.

NEPTON -ajanvaraus

- Neptonin kautta voit varata paikan kaikille tunneille, joille myydään 5-10 kerran käyttöoikeuksia.

- Paikan tunnille voit varata Nepton varausjärjestelmän kautta vain sillon, kun olet jo tehnyt ilmoittautumisen Hellewin kautta ja valinnut haluamasi määrän käyttöoikeuksia.

- Paikan tunnille voit varata aikaisintaan 14 päivää aikaisemmin ja viimeistään kaksi (2) arkipäivää ennen tuntia. Sinun tulee perua tai muuttaa varattua tuntia viimeistään (2) arkipäivää ennen kyseistä tuntia.

 

NEPTON varausohjeet:
1. Klikkaa mustaa painiketta 'Nepton linkki'.
2. Sinulle avautuu tuntivalikoima varattavissa olevista tuntivaihtoehdoista. Klikkaa haluamaasi tuntia.
3. Sinulle avautuu vaihtoehdot valitsemastasi lajista (päivämäärä ja kellonaika), klikkaa haluamaasi tuntia.
4. Sinulle avautuu sivu, jossa pyydetään täyttämään yhteystietosi ja lopuksi klikkaa varaa aika kohtaa. Nyt olet varannut tunnille paikan.

 

Saat sähköpostiisi heti ilmoituksen, mille tunnille olet varannut paikan ja varausnumeron. Sähköpostissa on linkki josta pääset klikkaamalla perumaan tai muokkaamaan tunnin. Sinulle avautuu heti sivu, jossa kysytään nimesi ja äsken sähköpostissa saamasi varausnumero, klikkaa lähetä. Nyt voit joko muokata tai klikata varauksen peruutus, josta saat taas viestin sähköpostiisi, että olet perunut varauksesi :)

OPETTAJAT:

Maiju Niskanen

Maiju on ailoittanut tankotanssin Taidetehtaan tanssikoulussa oppilaana vuonna 2011.  Kesällä s2019 hän siirtyi opettamaan.Maijulla on pienestä asti ollut kiinnostanut akrobatiasta, käsillä- ja päälläseisonnasta yms. kehonhallintaa vaativista liikkeistä  ja harjoitteista. Nuorempana hän harrasti useamman vuoden showtanssia. Opettajana Maiju  haluaia tarjota kaikille hauskoja, mutta haastavia treenihetkiä sekä onnistumisen iloja.

 

Heidi Ahola

Heidi on harrastanut tankotanssia vuodesta 2009 alkaen ja hankkinut niin esiintymis- kuin kilpailukokemusta lajista. Hän sijoittui kolmen parhaan joukkoon kansallisessa PoleDebut-tankotanssikisassa vuosina 2010 (alkeissarja) ja 2011 (jatkosarja), sekä voitti duetolla Maarit Kauton kanssa Tampere Open Showcase skaban toukokuussa 2011. Lisäksi Heidi on voittanut samaisen kilpailun soolojen sarjan vuonna 2012. Heidillä on pitkä tanssitausta ja hän on opettanut myös latinotansseja Porvoossa.

  • Alkeiskurssit myydään vain kokonaisina kursseina

 

  • Tanssikoulun alennukset eivät koske tankotanssia tai muita tiiviskursseja

 

  • Jotta kurssi käynnistetään, tarvitaan ryhmään minimissään 8 oppilasta

 

  • Poissaolot voi korvata tanssikoulun lukujärjestyksen vakiotunneilla (aikuisten tanssitunnit) kurssin aikana.

HUOM!

Järjestämme tankotanssi tunteja myös POLTTARIseurueille ym. yksityisille ryhmille. Kysy lisää toimistostamme.